search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:54
MENU CLOSE

Το STAR κατέθεσε αγωγή 32 εκατ. σε Παππά, Τσακαλώτο και Κρέτσο για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες

19.07.2017 07:41
Τα «γαλλικά» του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στον αέρα του Star (Video) - Media

Aγωγή εναντίον του Δημοσίου κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel, και μάλιστα στρέφεται εναντίον των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του, δηλαδή των δύο υπουργών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, ζητώντας αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. Ευρώ.

Ο λόγος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή είναι η «αποκατάσταση» της «ζημίας» που προεκλήθη «από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το STAR μάλιστα υποστηρίζει ότι εξ αιτίας της μη αδειοδότησης, έχασε το reality Survivor, το οποίο είχε κλείσει, άρα, έχει διαφυγόντα έσοδα.

Το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter στο Star Channel γράφοντας χαρακτηριστικά:

Το Star έχασε το #survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€  Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ

Το Star έχασε το #survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€ Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) July 19, 2017

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50