search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Θράσος χωρίς όρια: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους

19.07.2017 09:40
Θράσος χωρίς όρια: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους - Media

 

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις από την Άγκυρα, καθώς κατά τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Νήσο Παναγιά, υπήρξε νέα παρενόχληση από την τουρκική πλευρά, που διεμήνυσε στο ελικόπτερο ότι πετά σε τουρκικό ενάριο χώρο.

Δυο τουρκικά Φάντομ πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συγκροτήματος των Φούρνων σε ύψος 8.900 ποδιών.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά F-4 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως- καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών -στις 10 το πρωί όταν πέταξαν μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Στις 10.23 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι σε ύψος 8.900 ποδιών και αποχώρησαν του FIR Αθηνών στις 10:27, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:34