search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:29
MENU CLOSE

Και δεν έχουν…μπάρμπα στην Κορώνη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1978
20-07-2017
22.07.2017 03:00
Πέντε παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου που θυμίζουν νησί (Photos) - Media
 
 
Βρέθηκα στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα. Κορώνη, Μεθώνη, Πύλο, Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα. Και γνώρισα πολλούς σπουδαίους ανθρώπους που δουλεύουν με μεράκι και προσωπικό κόστος για τον Πολιτισμό, στην Ελλάδα της κρίσης.
Στην Κορώνη ο καπετάνιος Κώστας Κυρκοριανός ηγείται του Φεστιβάλ Τεχνών της όμορφης αυτής κωμόπολης, που ξεκινάει τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις. 
Ανάμεσα στο πλήθος των εκδηλώσεων έγινε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην Ελεήστρια συναυλία με την ταλαντούχο νέα μουσικό Julia Kriechbaum και τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Χρήστο Μαράντο που συμπράττουν στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2017, που διοργανώνει η πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 
Οι δύο ταλαντούχοι μουσικοί, στη συναυλία που παρακολουθήσαμε, ερμήνευσαν σπάνια έργα υψηλής δεξιοτεχνίας, από την Κλασική Περίοδο ώς τις μέρες μας, μέσα από τον ήχο του πιάνου και της βιόλας και χτίζουν, μέσω της Τέχνης, γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. 
Εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού σωματείου που διοργανώνει το φεστιβάλ, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο πρόεδρός του Κώστας Κυρκοριανός, ο οποίος ευχαρίστησε την Αυστριακή πρέσβη Αντρέα Ίκιτς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναυλίες σε συνεργασία με την αυστριακή πρεσβεία».
Να ποιες είναι οι επόμενες εκδηλώσεις στην Ελεείστρια:
Κυριακή 23 Ιουλίου, Les Trois des Cinq
Christina Strahm (harp, Regula Valentina Zürcher (flute), René Camacaro (cello)
 «Mani String Quartet», Burgi Bläuel, Marianne Scheib (violin), Emanuel Scheib, Theodoros Samaras (viola)
Έργα των Joseph Haydn, Camille St. Saëns, Gabriel Fauré, Claude Debussy, Jacques Ibèrt, Michail Glinka, Maurice Ravel, W. A. Mozart, Jacques Offenbach
Πέμπτη 3 Αυγούστου,  An evening for harp and flute, Λίλιαν Ζακ (φλάουτο), Isabelle Martin-Achard (harp)
Έργα των: Fred Barlow, Wolfgang A. Mozart, Michael Glinka, Frédéric Chopin, Julien Fr. Zbinden, Ludwig Spohr, Carlos Salzedo, Astor Piazzolla
Το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης παρουσιάζει, από τις 22 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2017, την έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Πιστώνη και Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο «Unravelling the figure».
Επιμελητής της έκθεσης ο Έκτωρ Παπαδάκης, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
 
Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη.
www.koronifestival.gr/ [email protected]
 
ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28