search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:50
MENU CLOSE

«Νεύρα» από τις Βρυξέλλες για το Brexit: Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις του Λονδίνου

20.07.2017 13:49
«Νεύρα» από τις Βρυξέλλες για το Brexit: Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις του Λονδίνου - Media
 
Ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «αποσαφηνίσεις» από το Λονδίνο, κυρίως στο ζήτημα των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών και τον «λογαριασμό» του διαζυγίου, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 
 
«Ο πρώτος γύρος ήταν ο γύρος της οργάνωσης. Αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση. Ο τρίτος γύρος θα είναι αφιερωμένος στην αποσαφήνιση», εξήγησε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.
 
Έπειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 28 Αυγούστου.
 
Ο Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρθηκε σε «θεμελιώδη διάσταση απόψεων» στο ζήτημα των ευρωπαίων πολιτών που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο , «σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης των δικαιωμάτων τους», και κυρίως σχετικά με τα δικαιώματα των μελών της οικογενείας τους και των κοινωνικών παροχών.
 
«Δεν βλέπουμε κανέναν τρόπο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών» από την δυνατότητα διευθέτησής τους ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξήγησε ο ευρωπαίος διαπραγματευτής , την στιγμή που το Λονδίνο έχει εκφράσει την βούλησή του να μην αναγνωρίσει την δικαιοδοσία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου μετά την αποχώρησή του από την Ενωση.
 
Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξακολουθεί να αναμένει την βρετανική θέση για την διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον λογαριασμό που ζητούν οι Βρυξέλλες των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Λονδίνο ως μέλος της Ενωσης.
 
«Μία συντεταγμένη έξοδος απαιτεί την εξόφληση των λογαριασμών», επέμεινε ο Μπαρνιέ. «Μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να διευκρινίσει την φύση αυτών των δεσμεύσεων, θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τους βρετανούς διαπραγματευτές», πρόσθεσε.
 
Ο Ντέιβιντ Ντέιβις από την πλευρά του τόνισε ότι οι δύο πλευρές «αναγνωρίζουν την σημασία της διευθέτησης των υποχρεώσεων που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον».
 
«Είχαμε συνεκτικές και εποικοδομητικές συνομιλίες», έσπευσε να διαβεβαιώσει ο Ντέιβις. Όμως, κατά την άποψή του, «δεν πρέπει να περιμένουμε σταδιακή πρόοδο σε κάθε διαπραγματευτικό γύρο».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03