search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:31
MENU CLOSE

Γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει: Πάσχω από ένα σπάνιο σύνδρομο – Δείτε τι προκαλεί

20.07.2017 16:55
Γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει: Πάσχω από ένα σπάνιο σύνδρομο - Δείτε τι προκαλεί - Media
 
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι πάσχει από την σπάνια διαταραχή ύπνου που ονομάζεται Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας ή Διατροφική Διαταραχή Σχετιζόμενη με τον Ύπνο (NS-RED). 
 
Ο 43χρονος τραγουδιστής δηλώνει ότι η διαταραχή τον δυσκολεύει να ελέγξει το βάρος του και τον αναγκάζει να τρώει λίγο μέσα στην ημέρα.
 
Το Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας είναι ένας συνδυασμός υπνοβασίας και επεισοδιακής υπερφαγίας και αυτό που συμβαίνει είναι ότι το άτομο σηκώνεται από το κρεβάτι του μέσα στη νύχτα για να φάει, χωρίς βέβαια να έχει συναίσθηση της συμπεριφοράς του. Υπολογίζεται ότι μόλις το 2% του πληθυσμού πάσχει από τη διαταραχή.
Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Γουίλιαμς, οι νυχτερινές επιδρομές του στο ψυγείο δεν περιλαμβάνουν υγιεινές επιλογές, όπως τα λαχανικά, αλλά κυρίως τρόφιμα με πολλή ζάχαρη. Ένα από τα γεύματά του ήταν παγωμένα μακαρόνια με τυρί και μπισκότα βουτηγμένα σε φιστικοβούτυρο.
 
«Είμαι εντελώς κοιμισμένος και σηκώνομαι για να φάω. Δεν το κάνω επίτηδες. Δεν έχω συναίσθηση ότι το κάνω, όμως συμβαίνει» είπε στο video blog του, σύμφωνα με τη Daily Mail.
 
Ο τραγουδιστής ανέφερε ότι δίνει μάχη με τη διαταραχή εδώ και 12 μήνες περίπου, αναγκασμένος να βρίσκεται σε αυστηρή δίαιτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να εξισορροπήσει τις νυχτερινές του ατασθαλίες.
 
Η θεραπεία ξεκινά με τη μελέτη ύπνου, όπου καταγράφεται κατά τη διάρκεια της νύχτας η εγκεφαλική δραστηριότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συστήνεται και φαρμακευτική αγωγή.
 
(πηγή: iatropedia.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:30