search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Τραγικό τέλος για την ιδρύτρια του ομίλου Marie Claire – Έπεσε από το ποδήλατο κι έχασε τη ζωή της η Εβελίν Προυβόστ

20.07.2017 18:30
Τραγικό τέλος για την ιδρύτρια του ομίλου Marie Claire - Έπεσε από το ποδήλατο κι έχασε τη ζωή της η Εβελίν Προυβόστ       - Media

   

Η ιδρύτρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Marie Claire, Εβελίν Προυβόστ (φωτό δεξιά), απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών σε ένα δυστύχημα, γνωστοποίησε ο γιος της Αρνό ντε Κοντάντ, ο γενικός διευθυντής του ομίλου, σε ένα δελτίο Τύπου.

Όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η Εβελίν Προυβόστ άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη το πρωί έπειτα από την πτώση που είχε από το ποδήλατό της στο Μπελ Ιλ αν Μερ, στο Μορμπιάν.

Η Εβελίν Προυβόστ ήταν εγγονή του Ζαν Προυβόστ, ιδρυτή των περιοδικών Marie Claire και Paris Match και επίσης ιδιοκτήτη της εφημερίδας Figaro, των τηλεοπτικών δικτύων RTL και Télé 7 Jours.

Η Εβελίν Προυβόστ εξέδωσε το περιοδικό Cosmopolitan στη Γαλλία, το 1973. Ίδρυσε τον όμιλο Marie Claire το 1976 εξαγοράζοντας μέρος των περιοδικών που δημιούργησε ο παππούς τους.

Κατόπιν ανέπτυξε τον όμιλο «με την κυκλοφορία πολλών εντύπων στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ενώ ανέδειξε το Marie Claire σε ένα από τα τρία δημοφιλέστερα γυναικεία περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο όμιλος του οποίου η εκλιπούσα ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

«Μια σπουδαία προσωπικότητα του Τύπου χάθηκε. Πρωτοπόρος, επιχειρηματίας, τολμηρή, επιδραστική, συναρπαστική, η Εβελίν Προυβόστ Μπερί ήταν όλα αυτά» τονίζει σε ένα δελτίο τύπου το Συνδικάτο των Εκδοτών περιοδικού Τύπου.

Ο όμιλος Marie Claire εκδίδει 12 περιοδικά σε 30 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35