search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:39
MENU CLOSE

Έτοιμος για τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες ο Παναθηναϊκός, 2-1 την Άλκμααρ

20.07.2017 20:01
Έτοιμος για τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες ο Παναθηναϊκός, 2-1 την Άλκμααρ - Media

 

Παρά τις ελλείψεις, το 2-1 του Παναθηναϊκού επί της Άλκμααρ έδειξε ότι οι διαθέσιμοι του Ουζουνίδη είναι σε καλό επίπεδο και πανέτοιμοι για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Σκόραραν ξανά οι Άλτμαν, Μολίνς. 

Πρόβα τζενεράλε ενόψει των προκριματικών του Europa League για τον Παναθηναϊκό απόψε κόντρα στην ΑΖ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε τις προθέσεις του, όπως και στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξιά, Μολέδο και Κουτρουμπής δίδυμο στα στόπερ. Κουρμπέλης και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Χατζηγιοβάνης, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μολίνς σε διάταξη 4-4-1-1. Στο 70′ ο Ουζουνίδης έκανε τις πρώτες του αλλαγές. Καμπέσας, Ρέις και Κολοβέτσιος μπήκαν στο ματς ενώ οκτώ λεπτά αργότερα πέρασαν στον αγώνα οι Λουτσιάνο, Δώνης και Ευαγγέλου, με την διάταξη να αλλάζει σε 4-3-3. Στο 88΄ ο Εμμανουηλίδης αντικατέστησε τον Λουντ.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα έχει αρκετές ελλείψεις δημιουργικά, Καμπέσας και Λουσιάνο έπαιξαν από είκοσι και δώδεκα λεπτά αντίστοιχα μιας και δεν είναι έτοιμοι για βασικοί, ωστόσο η εικόνα που παρουσίασε το «τριφύλλι» σε ακόμη ένα φιλικό ήταν ελπιδοφόρα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τους παίκτες που έχει, έχει δουλέψει σωστά και οι «πράσινοι» έδειξαν πως είναι έτοιμοι για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League.

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αποτελεσματικό πρέσινγκ ανά διαστήματα και συνεργασίες από τα άκρα που έφεραν και τα δύο γκολ. Όπως και στην νίκη επί της Κορτράικ.

Τα δίδυμα Χουλτ-Λουντ και Κουλιμπαλί-Χατζηγιοβάνης έχουν ικανοποιητική «χημεία» και ο Παναθηναϊκός παράγει παιχνίδι από τις πτέρυγες. Στο 45′ το ανέβασμα του «Κούλι» από δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Άλτμαν να ανοίξει το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή και κόντρα ενώ στο 58′ ο Λουντ έβγαλε τον Χουλτ στον χώρο από αριστερά, ο Σουηδός έδωσε σέντρα… μισό γκολ και ο Μολίνς με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί μείωσαν με τον Στενγκς αλλά πέραν τούτου δεν πάτησαν την περιοχή του Βλαχοδήμου αν και έβρισκαν χώρους στο πρώτο μέρος κυρίως στα δεξιά της άμυνας των γηπεδούχων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

+Οι συνεργασίες από αριστερά και δεξιά. Ο Ουζουνίδης έχει δουλέψει πολύ στο παιχνίδι από τα άκρα και αυτό βγαίνει στα πρώτα φιλικά. Ο Παναθηναϊκός πήρε δύο γκολ από τα άκρα και στο αποψινό φιλικό.

+Γκιγέρμο Μολίνς. Ο Σουηδός επιθετικός βρήκε ξανά πλεκτό, κράτησε σωστά μπάλα και δεδομένα θα αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση όταν έρθει ο «αντί-Μπεργκ». Μέχρι τότε θα είναι βασικός στην κορυφή και τα καλά νέα είναι πως έχει σκοράρει τρία τέρματα σε φιλικά και δείχνει σε καλή κατάσταση.

+Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο μικρός αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά. Πολύ ορεξάτος, δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες. Μόλις βάλει περισσότερη ουσία και καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή, δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

-Ο Παναθηναϊκός σε κάποιες φάσεις δεν είχε καλές επιστροφές, δηλαδή είχε «θέμα» στο αμυντικό τρανζίσιον. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

-Τα ρήγματα που δημιούργησαν οι Ολλανδοί από τα δεξιά στο πρώτο μέρος. Χωρίς να φτιάξουν φάσεις εξαιτίας κακών επιλογών, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή τακτική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Άλτμαν: Ο Ισραηλινός ήταν και πάλι θετικός. Θα έπρεπε να τελειώσει πιο γρήγορα κάποιες φάσεις που βρέθηκε σε καλή θέση. Έχει ξεκινήσει δυνατά. Βρήκε σε ακόμη ένα ματς δίχτυα και δείχνει την καλή επαφή που έχει με το γκολ.

Κολοβέτσιος: Όσο αγωνίστηκε, στο τελευταίο εικοσάλεπτο δηλαδή, ήταν μια χαρά, δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Λουσιάνο: Μπήκε στο 78′ και δεν μπορεί να κριθεί. Καμπέσας: Ο άσος από το Εκουαδόρ μπήκε στο 70′ αλλά δεν μπόρεσε να φάνει. Έτσι κι αλλιώς το ματς ήταν «πεθαμένο».

Δώνης: Κι αυτός έπαιξε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή αξιολόγηση της παρουσίας του.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15