search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:54
MENU CLOSE

ΠΑΟΚ, έτοιμος για… Ντόνετσκ – Κέρδισε 2-0 την Ανόρθωση

21.07.2017 19:38
ΠΑΟΚ, έτοιμος για… Ντόνετσκ - Κέρδισε 2-0 την Ανόρθωση - Media

 

Προτιμώντας το 4-3-3 και με εμφάνιση που δείχνει ότι ο καλός ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, ο Δικέφαλος επικράτησε (2-0) της Ανόρθωσης, με τον Στανόγεβιτς να ανοίγει τα χαρτιά του.

Με τον Στανόγεβιτς να ανοίγει τα χαρτιά του τόσο σε ό,τι αφορά το σχηματισμό, όσο και σε πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ βασιζόμενος στις καλές του στιγμές μέσα στο παιχνίδι και ειδικότερα στο α’ ημίχρονο, επικράτησε 2-0 της Ανόρθωσης σε φιλική αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε για το ματς της Ουκρανίας με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Προτιμώντας το 4-3-3, με «σφιχτό» κέντρο (Κάνιας, Σάκχοφ, Πέλκας) και με «όπλο» την ταχύτητα στα άκρα της μεσοεπιθετικής του γραμμής (Μακ, Κάμπος), ο ΠΑΟΚ έδειξε έτοιμος τουλάχιστον για τις απαιτήσεις του πρώτου ματς στο Ντόνετσκ, αλλά ταυτόχρονα παρουσίασε και κομμάτια του παιχνιδιού, που δίχως αμφιβολία χρήζουν βελτίωσης.

Το σκορ για την ομάδα του Στανόγεβιτς άνοιξε με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 10’ ο Κάμπος, που δεν άφησε περιθώριο στον Αρούς ενώ στο 16’, έπειτα από αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μπανταλόφσκι θέλησε να απομακρύνει, στέλνοντας άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί ο Σέρβος τεχνικός χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα για μία ώρα παιχνιδιού, δείχνοντας ότι έχει καταλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχήμα και πρόσωπα.

Δεν ήταν δυνατόν από τον έναν αγώνα στον άλλο, ο ΠΑΟΚ να μεταμορφωθεί και να παρουσιαστεί έτοιμος συγκριτικά με τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας, ακόμα κι αν η Ανόρθωση δεν ήταν ίδιας δυναμικότητας όπως η Γάνδη ή ο Άγιαξ.

Οι παίκτες του Στανόγεβιτς πριν καλά-καλά βρουν ρυθμό στο ματς, είχαν την τύχη να προηγηθούν από πολύ νωρίς, αφού η ατομική ποιότητα (που είναι πολύ σημαντική ειδικότερα αυτή την εποχή) έκανε τη διαφορά, όταν στο 10′ ο Κάμπος εντελώς αμαρκάριστος έξω από την περιοχή επιχείρησε το σουτ και η μπάλα… αναπαύθηκε στη δεξιά γωνία της εστίας της Ανόρθωσης, με τον Αρούς να μην έχει περιθώριο να αντιδράσει.

Πριν ακόμα η Ανόρθωση καταφέρει να αντιδράσει βρέθηκε να κυνηγά διαφορά δύο γκολ στο 17′. Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα από τη δεξιά πλευρά, ο Μάτος θέλησε να στρώσει στον Πρίγιοβιτς, αλλά ο Μπανταλόφσκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 2-0.

Αυτή η εξέλιξη διαφοροποίησε όλα τα δεδομένα του ματς, με την Ανόρθωση να ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τις γραμμές της, γεγονός που ευνοούσε τους Μακ και Κάμπος, έχοντας ελεύθερο πεδίο δράσης. Ωστόσο, στο 30′ οι Κύπριοι λίγο έλειψε να μειώσουν από μια ανύποπτη φάση, με την επιπολαιότητα του κέντρου της άμυνας του ΠΑΟΚ να κάνει την εμφάνισή της. Ο Βαρέλα εντελώς ανενόχλητος έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάνιας, Σάκχοφ (72’ Ουάρντα), Πέλκας (61’ Τσίμιροτ), Τζάλμα Κάμπος (72’ Μπίσεσβαρ), Μακ (72’ Πέδρο Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Χαρούς, Αρτυματάς (70’ Ντογκλάο), Σίλντενφελντ, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς (55’ Κβέσιτς), Βίκτορ, Σειχού, Ράγιος, Παλάνκα (55’ Ματθαίου), Καρλίτος (70’ Αντρέ Άλβες), Καμαρά (84’ Οικονομίδης).

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10