search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Γεννηματά για έκθεση ΔΝΤ: Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση

22.07.2017 10:38
Γεννηματά για έκθεση ΔΝΤ: Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση - Media

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «το νέο αφήγημα της Κυβέρνησης δείχνει εκτός πραγματικότητας».

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Η έκθεση του Δ.Ν.Τ με  την οποία ανταποκρίνεται σε αίτημα των κκ Τσιπρα-Τσακαλώτου για συμμετοχή στο Ελληνικό πρόγραμμα, εντείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το νέο “αφήγημα” της Κυβέρνησης δείχνει εκτός πραγματικότητας. Όταν το Δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται και πάλι ως “εξαιρετικά μη βιώσιμο” και αμφισβητείται ευθέως η δυνατότητα επίτευξης πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια. Με αποτέλεσμα να μας ζητούν ήδη την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων λιτότητας ,την παραπομπή των λεγόμενων αντί μέτρων για το απώτερο μέλλον και το πάγωμα της επαναφοράς των διατάξεων για τις συλλογικές συμβάσεις.

Λίγο μετά τους κομπασμούς της Κυβέρνησης στο πρόσφατο Εurogroup, αποδεικνύεται πως τα προβλήματα βρίσκονται είναι εδώ. Και η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Αγρόν αγοράζει, πολώνει και διχάζει. Αδύναμη, άβουλη  χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία.

Την ώρα που θα έπρεπε να απαντά έμπρακτα στην αβεβαιότητα, με μια αναπτυξιακή έκρηξη για τη χώρα, με την προσέλκυση επενδύσεων, χωρίς ιδεοληψίες και υπονομεύσεις. Την ώρα που θα έπρεπε να προωθεί με αποφασιστικότητα προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που θα επέτρεπαν την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την εξασφάλιση ουσιαστικών λύσεων για τα πλεονάσματα και το χρέος.

Όμως οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορούν. Και ο κίνδυνος είναι να γίνουν μοιραίοι για το μέλλον της χώρας. Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική. Στη βάση μιας Εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59