13/12/2018 21:17:30

Διάσωση γύπα… μέσω θαλάσσης (Video)

Διάσωση γύπα… μέσω θαλάσσης (Video) - Media

 

Σε καλά χέρια βρίσκεται ένας γύπας ο οποίος βρέθηκε εξαντλημένος σε σπηλιά στα Σφακιά. Η διάσωσή του ήταν περιπετειώδης και έγινε μέσω… θαλάσσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή λουόμενοι εντόπισαν τον γύπα και ανησύχησαν για την παράξενη συμπεριφορά του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Άγριων Ζώων και στο σημείο έσπευσαν δύο εθελοντές του Κέντρου από τα Χανιά οι οποίοι κολύμπησαν πάνω από 700 μέτρα μέχρι τη σπηλιά. Εκεί έπιασαν το άτυχο ζώο και κρατώντας το επέστρεψαν πάλι κολυμπώντας.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τους εθελοντές διάσωση. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον έναν εθελοντή να βγαίνει από την θάλασσα αγκαλιά με τον γύπα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑΖ ο γύπας που διασώθηκε ήταν εξαντλημένος, αδύνατος, αφυδατωμένος με σημάδια δηλητηρίασης. Αμέσως του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, ενυδατώθηκε και ήδη φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα.

Μόλις τo πτηνό αποθεραπευτεί θα επιστρέψει στον Κρητικό ουρανό.

Πηγή: cretapost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.