search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Έρευνα αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν μπορούμε να δουλέψουμε το καλοκαίρι!

23.07.2017 11:34
Έρευνα αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν μπορούμε να δουλέψουμε το καλοκαίρι! - Media

 

Tι μας κάνει το καλοκαίρι και γινόμαστε τόσο δύσκολοι στη δουλειά, τόσο πιο αργοί, τόσο λιγότερο συνεργάσιμοι;

Ένα θέμα που απασχόλησε αρκετές φορές τους επιστήμονες!

Όπως γράφει και το New Yorker στο θέμα του «why summer makes us lazy» ο καλός καιρός κάνει κακό στη δουλειά! Όταν ο καιρός είναι κακός, δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, όμως όταν ο καιρός είναι τέλειος για βόλτες, η παραγωγικότητα πέφτει κατακόρυφα. Και αν οι Αμερικανοί έχουν θέμα, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους Έλληνες που έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

Η ζέστη επίσης δυσκολεύει το μυαλό! Ο εγκέφαλός σας επιβραδύνει όταν ο καιρός είναι ζεστός μιας και η θερμότητα μειώνει την ικανότητα σκέψης. Από την άλλη η υγρασία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη νύστα και κούραση και δεν μπορούν εύκολα να συνεργαστούν.

Οι άδειες των συναδέλφων επίσης προκαλούν αναστάτωση. Αν λείπει το μισό γραφείο, πώς μπορεί κάποιος να συγκεντρωθεί; Άλλοτε επειδή οι δουλειές μένουν πίσω, άλλοτε λόγω ψυχολογίας, η κατάσταση χειροτερεύει!

Ανασταλτικός παράγοντας στη παραγωγικότητα είναι και….το air condition! Mελέτη του Πανεπιστημίου Cornell έδειξε πως όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές στο γραφείο, οι εργαζόμενοι έκαναν 44 % περισσότερα σφάλματα στην πληκτρολόγηση!

Πηγή: athensmagazine.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18