search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Προβλήματα για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές

30.09.2009 11:56

Στην ενότητα ΡΕΠΟΡΤΕΡ του ΔΡΟΜΟΥ κατατέθηκε από φίλο του www.topontiki.gr μία καταγγελία που αφορά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές. Το υπουργείο Εσωτερικών, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι θα πρέπει να την δούν και να απαντήσουν σε όσα θέτει… Η καταγγελία καταγράφει τα ακόλουθα:

Στην ενότητα ΡΕΠΟΡΤΕΡ του ΔΡΟΜΟΥ κατατέθηκε από φίλο του www.topontiki.gr μία καταγγελία που αφορά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές. Το υπουργείο Εσωτερικών, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι θα πρέπει να την δούν και να απαντήσουν σε όσα θέτει… Η καταγγελία καταγράφει τα ακόλουθα:

Κύριοι,

Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω την άποψή μου σχετικά με τους ορισμένους πολίτες ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές.   Είναι γνωστό και δεδομένο ότι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, για την εργασία που προσφέρουν για τη διεξαγωγή των εκλογών δεν αμείβονται , (παρουσιάζονται στις 06.00 πρωινή και εργάζονται ως τη λήξη της καταμέτρησης…ώρα άγνωστη, καθώς σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η «δυναμική» του εκλογικού κέντρου, η ποσότητα των ψηφοφόρων, η μεθοδικότητα και η διάθεση των δικαστικών αντιπροσώπων κα) Δεν αμείβονται διότι, (φαντάζομαι ότι) συμβάλλουν στην εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία συμμετέχουμε. Έχει καλώς. (Δε θα επεκταθώ τώρα σε αυτό το ζήτημα).   Τι γίνεται όμως αν: Η διαδικασία ολοκληρωθεί στις 03.00 τα ξημερώματα και το μέλος της εφορευτικής επιτροπής πρέπει να βρίσκεται στο χώρο εργασίας του στις 07.00 το πρωί?   Είναι δεδομένο ότι τις εφορευτικές επιτροπές απαρτίζουν άνθρωποι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα – καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι  αποκλείονται από τη διαδικασία (?) – Είναι δεδομένο επίσης ότι «λόγω της οικονομικής κρίσης» οι εργασιακές συνθήκες τείνουν ανυπόφορες και η εργασιακή ανασφάλεια ανεβαίνει κατακόρυφα. Θα έπρεπε λοιπών ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,  το ίδιο το κράτος να συμβάλλει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να δικαιούνται 1 (μία) ημέρα άδεια (την επόμενη των εκλογών) από την εργασία τους και όχι να κάνει χρήση 1 ημέρας άδειας από την κανονική τους, – όπως προσωπικά με προέτρεψε υπάλληλος του Υπουργείου Απασχόλησης κατόπιν τηλεφωνικής μας συνομιλίας ώστε να εκφράσω τον προβληματισμό μου στο Υπουργείο Απασχόλησης αλλά και Εσωτερικών – .

Τέλος, για τα κριτήρια που επιλέγονται ή κληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αλλά και τον τελεσίδικο τρόπο –  «αποφασίζομε και διαττάσομε» που επιβάλλεται η απόφαση σ αυτούς, είναι ένα θέμα που επίσης δεν ανοίγω και αφήνω μετέωρο σε δημόσια κριτική και σκέψη. Ευχαριστω!

ΥΓ Ο νόμος περί Συγκρότησης εφορευτικών επιτροπών (άρθρο 58 του Π.Δ. 96/2007) αναφέρει ότι:   http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/Encyclical/Encyclicals/     Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους με φροντίδα των αντίστοιχων Εισαγγελέων Πρωτοδικών και με απόδειξη, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου 2009 (άρθρο 58 παρ.6 του Π.Δ. 96/2007) και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως (άρθρο 58 παρ.7 του Π.Δ. 96/2007).Αφήνω στη κρίση της δημόσιας αίσθησης και τα εξής: Α)τα μέλη ειδοποιούνται με απόδειξη. Αν δηλαδή αφήσουν την ειδοποίηση στο ταχυδρομικό κουτί – άρα άνευ απόδειξης – πάλι δε θα έρθει το πρωί των εκλογών η αστυνομία να σε μαζέψει από το σπίτι σου ?   Β) «και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως» Νομίζω ότι αυτό από μόνο του τα λέει όλα….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:57