search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45
MENU CLOSE

Το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις για ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Βρετανία

24.07.2017 07:51
Το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις για ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Βρετανία - Media

 

Προς το χειρότερο αναθεώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ευρωζώνη αντίθετα να κερδίζει έδαφος, καθώς η ανάπτυξη παγιώνεται.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,1% τόσο φέτος όσο και τον επόμενο χρόνο, υποβαθμίζοντας τις προγενέστερες εκτιμήσεις του κατά 0,2 και 0,4 μονάδες αντίστοιχα. Πρόκειται για επιδόσεις που απέχουν το 3% που έχει θέσει ως στόχο ο κ. Τραμπ.

Η αρνητική αναθεώρηση οφείλεται πρωτίστως στην υπόθεση ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει εξίσου επιθετική δημοσιονομική πολιτική με αυτή που είχε αρχικά προαναγγείλει. Το Ταμείο επισημαίνει δε ότι ακόμα και οι προσδοκίες των αγορών για δημοσιονομική «ένεση» από τον Λευκό Οίκο έχουν πλέον υποχωρήσει.
Η Βρετανία πάλι προβλέπεται ότι θα πετύχει ανάπτυξη 1,7% φέτος, 0,3 μονάδες χειρότερα από ό,τι είχε εκτιμήσει το Ταμείο τον Απρίλιο, με την αναθεώρηση να οφείλεται στις κακές οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Παρά τη «βουτιά» των ΗΠΑ και της Βρετανίας όμως, το ΔΝΤ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις του για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη 3,5% φέτος και 3,7% του χρόνου, χάρη στην ενδυνάμωση της ευρωζώνης, της Κίνας και του Καναδά.
Το ΔΝΤ υπολογίζει πως η νομισματική ένωση θα αναπτυχθεί κατά 1,9% φέτος και κατά 1,& το επόμενο έτος, βελτιώνοντας τις προβλέψεις του κατά 0,2 και 0,1 μονάδες αντίστοιχα.

«Μπροστάρηδες» της ευρω-ανάκαμψης είναι οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες του κοινού νομίσματος, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45