23/01/2020 15:57:13

Μοιάζει με θαύμα: Απαλλαγμένο από τον ιό του AIDS παιδί-φορέας!

Μοιάζει με θαύμα: Απαλλαγμένο από τον ιό του AIDS παιδί-φορέας! - Media
 
Το έντονο ενδιαφέρον την παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός 9χρονου παιδιού από τη Νότια Αφρική, το οποίο, ενώ γεννήθηκε ως φορέας του ιού HIV, μοιάζει να έχει απαλλαχθεί πλήρως από το παθογόνο που προκαλεί το AIDS.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC, στο παιδί έγινε μια σύντομη θεραπεία όταν γεννήθηκε και από τότε δεν έχει χρειαστεί ποτέ άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις, ούτε παρουσίασε συμπτώματα του AIDS, σε αντίθεση με άλλους φορείς που χρειάζονται διαρκή θεραπεία για να αποφύγουν την καταστροφή του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί υποβλήθηκε μετά τη γέννησή του σε αντιρετροϊική θεραπεία, η οποία δεν ήταν η καθιερωμένη τακτική όταν γεννήθηκε. Φαίνεται ότι η κίνηση αυτή βοήθησε το παιδί, το οποίο μετά από 40 εβδομάδες δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα του AIDS, ενώ ο ιός δεν ανιχνευόταν στο αίμα του!
 
Από τότε ο HIV δεν έχει επανεμφανιστεί. Οι γιατροί, πλέον, εξετάζουν το 9χρονο παιδί, προκειμένου να δουν τι ήταν αυτό που εξαφάνισε τον ιό και απέτρεψε την εκδήλωσή του, καθώς θεωρούν ότι απλώς η αντιρετροϊική θεραπεία δεν θα αρκούσε. Εκτιμούν δε ότι αν βρουν τι λειτούργησε και μπορέσουν να το επαναλάβουν, ίσως βρίσκονται μπροστά σε πολύ σημαντική ανακάλυψη για την καταπολέμηση του AIDS.
 
(πληροφορίες: BBC)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.