search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Ν. Παππάς: Τέλος στις γκρίζες ζώνες της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς

24.07.2017 14:44
Θανατηφόρες διαφημιστικές πινακίδες - Επανέρχονται, παρά τις αντιδράσεις, οι ρεκλάμες στους δρόμους - Media

 

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για την στάση τους απέναντι στο νομοσχεδίο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου εξεπέλυσε ο Νίκος Παππάς. Ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες» και κάλεσε τη ΝΔ, κυρίως, αλλά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να μην «εκτίθενται» με την κριτική που διατυπώνουν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

«Τη πολιτική αντιπαράθεση τη καλωσορίζουμε, να ακούσουμε όμως και τις ιδέες σας για την οργάνωση της πλατφόρμας. Και να δούμε αν υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να καθοριστούν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας ως «ήσσονος προσπάθειας» τα επιχειρήματα που διατύπωσε η αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι η αγορά είναι γεμάτη από τις γκρίζες ζώνες διακίνησης χρήματος. «Μόνο όποιος επωφελείται από τις γκρίζες ζώνες μπορεί να εξανίσταται με τέτοιο τρόπο» τόνισε ο Νίκος Παππάς. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «είναι δυνατόν να κάνουμε εδώ πως δεν ακούσαμε ότι οι διαφημιστικές κάνουν από 6 έως 9 μήνες να πληρώσουν και ότι διεκδικούν τις λεγόμενες επιστροφές με αποτέλεσμα να γίνονται συνιδιοκτήτες στα ΜΜΕ», ρίχνοντας το «καρφί» του προς την πλευρά της ΝΔ και των άλλων δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως με το νομοσχέδιο μπαίνει επιτέλους διαφάνεια και τάξη στον χώρο της ηλεκτρονικής και έντυπης διαφήμισης, αναφέροντας πως το σχέδιο νόμου περιέχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, τη σύσταση Μητρώου για τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο, τη σήμανση γραμμικού κώδικα, (barcode) την ενίσχυση παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. «Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τις ενστάσεις σας» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απευθυνόμενος στά έδρανα της αντιπολίτευσης και κλείνοντας σημείωσε πως με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου αποτελεί στόχο να βάλουμε τέρμα στο σκοτεινό σημείο των κυκλοφοριών των εφημερίδων.

Κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

«Έχω αρχίσει να απολαμβάνω τη περσινής κοπής κριτική για τις τηλεοπτικές άδειες. Σαν να μην έγινε διαγωνισμός, σαν να μην αποφάσισε το ΕΣΡ να είναι περιορισμένος ο αριθμός τους» ανέφερε ο Νίκος Παππάς. «Τα ανοικτά ζητήματα είναι δυο, αν θα υπάρξει τίμημα και αν θα υπάρξει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει για το αν θα αποδεχθεί τη θέση του ΕΣΡ ή θα συνταχθεί με αυτούς που δεν θέλουν καμία ρύθμιση και για το αν θα υποστηρίξει το πλαίσιο για τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Νωρίτερα η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στην τοποθέτηση της, χαρακτήρισε τον Νίκο Παππά ως «υπουργό προπαγάνδας» η οποία έκανε λόγο για «καθεστωτικού τύπου προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης». Ανέφερε μάλιστα πως «δεν τα καταφέρατε να το κάνετε μέσω του ελέγχου της αδειοδότησης και έρχεστε να ελέγξετε τα κανάλια μέσω της πλαγίας οδού, ελέγχοντας την διαφήμιση».

«Πυρά» σε Βορίδη

Ο Νίκος Παππάς εξεπέλυσε «πυρά» κατά του Μάκη Βορίδη ο οποίος στην τοποθετήση του υποστήριξε πως η Αριστερά αποτελεί «εχθρό της Δημοκρατίας». «Τα νιάτα του κ. Βορίδη τον βασανίζουν και δεν μπορεί να ησυχάσει» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς, καλώντας τον «γαλάζιο» βουλευτή να μην επαναλαμβάνει «ακροδεξιές ρήσεις» εκτός και αν αποτελούν επίσημη γραμμή της ΝΔ. «Εσείς μεταπηδήσατε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη από την ακροδεξιά, στην προθήκη της Κεντροδεξιάς. Και τώρα έχετε μπει στη διοίκηση και σέρνετε από τη μύτη αυτή την παράταξη στην ακροδεξιά γραμμή. Αυτή είναι η απλή αλήθεια» υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Έξοδος στις αγορές

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές, κίνηση η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχει πολύ καλές ενδείξεις και η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα. «Σήμερα η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ενδείξεις. Θα μπείτε στη βάσανο να διατυπώσετε μια σοβαρή στρατηγική για το κόμμα σας και την παράταξή σας για τα χρόνια που έρχονται;» τόνισε ο Νίκος Παππάς προς τα «γαλάζια» έδρανα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:18