search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:39
MENU CLOSE

O Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα: Mπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς – Θα είμαστε στο πλευρό σας

25.07.2017 06:01
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο - Media

Σειρά επαφών θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό τον κ. Μοσκοβισί, δήλωσε: «Όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Εχετε ένα όραμα, δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης. Εύχομαι αυτό το όραμα να σας αναγνωριστεί».

Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μοσκοβισί για τον τρόπο με τον οποίο έχει ασκήσει τα καθήκοντά του. «Αυτό που κάνατε για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την ίδια Ευρωζώνη, την ίδια την Ε.Ε. Διότι αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας αυτό θα έβαπτε όλη την Ε.Ε., όλη την Ευρωζώνη» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόνισε παράλληλα ότι η χώρα μας θα τηρήσει στο ακέραιο ό,τι έχει συμφωνήσει, αλλά περιμένει και από τους εταίρους της να γίνει ό,τι χρειάζεται για το ζήτημα του χρέους. «Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει ο καιρός. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις» ανέφερε.

Διαβεβαίωσε παράλληα ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό του Επιτρόπου στην προσπάθεια να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. «Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Είναι θέμα δημοκρατίας, προσαρμογής του στους κανόνες του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. Εμείς ως ελλάδα θα είμαστε το πλευρό σας ώστε να αποκτήσει το Eurogroup αυτό το θεσμικό βάθος γιατί αυτό αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη» είπε.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Μοσκοβισί, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε κλείνοντας: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς. H Koμισιόν ήταν και θα παραμείνει στο πλευρό σας, μπορείτε να υπολογίζετε στην συνδρομή μας».

Επίσης τόνισε πως “η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση, οι δανειστές επίσης έχουν συμφωνήσει σε αυτό. Επανέρχεται σιγά σιγά στις αγορές. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση των σχέσεων της Ελλάδας, με την ΕΕ”.

Στη συνέχεια, ο επίτροπος της ΕΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ  στις 12 το μεσημέρι με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, συναντάται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».  «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:38