search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Η παραλία με τα πιο τιρκουάζ χρώματα στην Ελλάδα! (Photo)

04.07.2018 09:15
Η παραλία με τα πιο τιρκουάζ χρώματα στην Ελλάδα! (Photo) - Media

 

Τιρκουάζ διαυγή νερά σε σημείο που βλέπεις τον βυθό από την επιφάνεια, λευκά πετραδάκια, δέντρα πάνω σε βράχια και καΐκια. Όχι το συγκεκριμένο τοπίο δεν είναι προϊόν έμπνευσης ενός ζωγράφου ούτε βρίσκεται στην Καραϊβική.

Ο λόγος για την παραλία «Πισίνα» που βρίσκεται στα Σύβοτα. Το όνομα της τα λέει όλα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο εύστοχο καθώς τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Αξίζει να επισκεφτείτε την Πισίνα αλλά να ξέρετε πως η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος ή καΐκι, εφόσον βρίσκεται απέναντι από τα Σύβοτα σε ένα νησάκι, αυτό του Αγίου Νικολάου. Το κολύμπι στη συγκεκριμένη παραλία είναι μοναδική εμπειρία αφού λόγω των πεντακάθαρων τυρκουάζ νερών νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια «πισίνα της φύσης». Καθημερινά την επισκέπτονται δεκάδες τουρίστες και ντόπιοι από τα Σύβοτα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα μοναδικό περιβάλλον που θυμίζει εξωτικά μέρη. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τα Σύβοτα και την Πισίνα.

Καλύτερο θα ήταν να αποφύγετε τον Αύγουστο ( ειδικά τα Σαββατοκύριακα ) που συγκεντρώνονται πολύ επισκέπτες.

Πως θα πάτε στα Σύβοτα

Από Πάτρα περνάτε την γέφυρα και κατευθύνεστε προς Μεσολόγγι. Μετά το Μεσολόγγι μπαίνετε στο καινούριο τμήμα της Ιωνίας Οδού για να αποφύγετε το κέντρο του Αγρινίου και φθάνετε έξω από την Αμφιλοχία. Κατευθύνεστε προς Άκτιο – Πρέβεζα, διασχίσετε τη Βόνιτσα και ακολουθώντας τις πινακίδες θα φτάσετε έξω από την Πρέβεζα μέσω της υποθαλάσσιας αρτηρίας Άκτιου – Πρέβεζας. Στη συνέχεια πάτε προς Ηγουμενίτσα, μετά την Πάργα φτάνετε στο χωριό Πλαταριά και ακολουθείτε τις πινακίδες για Σύβοτα.

Πηγή: reader

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:33