search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48
MENU CLOSE

Πάτρα: Νέα προθεσμία να απολογηθούν στους γονείς που κακοποιούσαν το βρέφος τους

26.07.2017 09:50
Πάτρα: Νέα προθεσμία να απολογηθούν στους γονείς που κακοποιούσαν το βρέφος τους - Media

 

Νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή ζήτησαν και πήραν ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του 7 μηνών κακοποιημένου βρέφους.

Μετά την νέα προθεσμία, οι δύο γονείς θα οδηγηθούν ξανά αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο, για να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Στο μεταξύ συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στο σωματάκι του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαύματα στο σώμα του παιδιού προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο και του δημιούργησαν μεγαλύτερη ζημιά  από ό,τι θα του προκαλούσε το σβήσιμο ενός τσιγάρου στο σώμα του.

Η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα μιλά στο protothema.gr και δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα.

«Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το  βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το  σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει στο protothema.gr η ιατροδικαστής.

«Δυστυχώς είναι ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αρκετά σοβαρό. Και όσο για τους γονείς που λένε ότι ευθύνεται το δίχρονο αδερφάκι του, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ενα δίχρονο παιδί δεν μπορεί να γίνει ο βασανιστής ενός μωρού και εξάλλου οι γονείς είναι εκεί για να αποτρέψουν το κακό. Ομως με τόσες πολλές κακώσεις που έχει το μωρό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι ένα παιδάκι που της προκαλεί και αυτό είναι πολύ σίγουρο.  Ευτυχώς που το μωράκι γλίτωσε και είναι ζωντανό, γιατί μιλάμε για ένα πλασματάκι μόλις εφτά μηνών» προσθέτει η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48