search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Είναι οριστικό: «Πεθαίνει» ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα

26.07.2017 17:31
Είναι οριστικό: «Πεθαίνει» ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα - Media
 
Πέρασε από τα χίλια κύματα, κατηγορήθηκε -συχνά άδικα- για διάφορες δυσλειτουργίες και προβλήματα, λοιδορήθηκε, μπήκε από πολλούς στο περιθώριο, αλλά άντεξε. Ως τώρα.
 
Πλέον, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το «θάνατό» του, καθώς η Adobe ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2020 θα έχει διακόψει πλήρως την ανάπτυξη και τη διανομή του Flash Player, αλλά και του προτύπου Flash γενικότερα, καλώντας, μάλιστα τους προγραμματιστές να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες εικόνας και ήχου, όπως οι WebGL, HTML5 και Web Assembly.
 
Σύμφωνα με το PC Magazine, η απόφαση της Adobe σίγουρα πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναπάντεχη, αφού τόσο η ίδια όσο και άλλες εταιρείες του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Mozilla, Google και Microsoft, εγκαταλείπουν σταδιακά την πλατφόρμα, με στόχο να βελτιώσουν την απόδοση και την ασφάλεια των προϊόντων τους.
 
Ας σημειωθεί ωστόσο ότι ακόμα και σήμερα αρκετοί σχεδιαστές περιεχομένου για το Web, εξακολουθούν να βασίζουν τις δημιουργίες τους στο Flash, γεγονός που έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα σε χρήστες και επαγγελματίες του χώρου. 
 
Όπως και να έχει, το Flash κλείνει σταδιακά τον κύκλο του και περνά κι αυτό στην ψηφιακή Ιστορία…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:27