search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Όλοι οι άνθρωποι της Φώφης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1979
27-07-2017
28.07.2017 03:00
fofi-12.jpg

 

Αντιδράσεις από τη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να επιχειρεί να «τρέξει» τις διαδικασίες για την προώθηση της οργανωτικής διάταξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να αποκτήσει φυσική ηγεσία μέσα στο φθινόπωρο, αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 
 
Η ανακοίνωση της σύνθεσης του Κεντρικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης συνοδεύτηκε από ποικίλα σχόλια, τόσο για όσους κόπηκαν από το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη συμμετοχή μόνο γνωστών στελεχών, που έκοψαν τη θέση σε νέα στελέχη.
 
Χτες συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και των βουλευτών και ευρωβουλευτών, συγκροτώντας ένα σώμα 100 μελών από 50 που είχε ανακοινωθεί. Κι αυτό γιατί αποφασίστηκε τελικά να μετάσχουν σε αυτό, πέραν των 50 στελεχών από τα κόμματα και τις κινήσεις που το απαρτίζουν, και καταξιωμένα κοινωνικά στελέχη, όπως και πρόσωπα που μετείχαν στην επιτροπή διαλόγου με το Ποτάμι, προκειμένου να αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες επικοινωνίας τόσο με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όσο και με την  Ώρα Αποφάσεων. 
 
Οι αντιδράσεις ωστόσο προήλθαν από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού όσοι εναντιώνονται στη διάλυση του κόμματος, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, αλλά και όσοι βρίσκονται σε εσωκομματική κόντρα, όπως ο πρώην γ.γ. της Κ.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης, δεν επελέγησαν για το Κεντρικό Συμβούλιο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του συστηματικά παρόντος Δημήτρη Καρύδη. 
Η απάντηση στις αιτιάσεις αυτές είναι ότι σε ένα όργανο που εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κόμμα, δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν όλα τα άξια και παραγωγικά στελέχη, ενώ δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν πρόσωπα που πολεμούν την προοπτική της ΔΗΣΥ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος. 
 
Συνεργάτες της Γεννηματά επέμειναν ότι επελέγησαν πρόσωπα που μπορούν να διαχειριστούν την προοπτική ανάπτυξης του χώρου και να συνομιλήσουν με τα στελέχη που προέρχονται από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, αφού ο στόχος δεν είναι να κυριαρχήσει ένας διχαστικός, αλλά ένας ενωτικός λόγος. 
 
Πάντως από την ανάγνωση μόνο των ονομάτων αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πλευρά Γεννηματά, με επικεφαλής τους Μ. Όθωνα, Θ. Μωραΐτη, Χρ. Πρωτόπαπα, Ν. Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη. Νάντια Γιαννακοπούλου και Π. Χρηστίδη, υπερεκπροσωπείται. 
 
Συμβολική είναι και η παρουσία της Λίνας Μενδώνη, του Νίκου Κανελλόπουλου και του Απόστολου Πανά που συμμετείχαν στην επιτροπή διαλόγου με το Ποτάμι, όπως και του Νίκου Μπίστη, καθώς και στελεχών με διακριτές εκσυγχρονιστικές απόψεις, όπως ο Γιάννης Νικολάου και η Λέλα Παπαγιαννοπούλου. Στην ανακοίνωση για τη συγκρότηση του συμβουλίου, περιλαμβάνεται και η απόφαση των επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων να συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο με τους 21 βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΔΗΣΥ στα σημαντικά θέματα, προκειμένου να υπάρχει η συλλογικότερη δυνατή διαδικασία λήψης αποφάσεων. 
 
Το νέο «αφήγημα»
Στην ομιλία της στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Η έκθεση του ΔΝΤ εντείνει την ανησυχία μας για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Το νέο “αφήγημα” της κυβέρνησης, που επιχειρείται να ενισχυθεί με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, δείχνει εκτός πραγματικότητας. Η κυβέρνηση περηφανεύεται αλλά η αλήθεια είναι πικρή. Χάσαμε σχεδόν τρία χρόνια για να γυρίσουμε πίσω από το 2014 και χάθηκαν από την οικονομία μας 100 δισ., ενώ φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες με μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, με δέσμευση για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγρόν αγοράζει, πολώνει και διχάζει.
 
Αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος τής τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει πάση θυσία την παραμονή της στην εξουσία. Επιμένουμε στην ανάγκη παρέμβασης του εισαγγελέα και διερεύνησης και από τη Βουλή των αποκαλύψεων Βαρουφάκη και Λαφαζάνη. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προπαρασκευαστικές ενέργειες για έξοδο από ευρώ. Με το σχέδιο Βαρουφάκη θα μας έδιωχναν από την ευρωζώνη, θα μας εκπαραθύρωναν, με το σχέδιο Λαφαζάνη θα φεύγαμε εκουσίως. Και τα δύο σχέδια έγιναν με ανάθεση του κ. Τσίπρα. Η απάντησή μας στις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές είναι διαφάνεια για τους πάντες και παντού, ενότητα του λαού και εγρήγορση των πολιτών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών». 
 
Στο εσωτερικό πεδίο η Γεννηματά έκανε λόγο για αναγέννηση της παράταξης που θα αποτυπωθεί κοινοβουλευτικά στις επόμενες εκλογές και επέμεινε στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι οργανωτικές διαδικασίες για τη μετεξέλιξη της ΔΗΣΥ σε κόμμα με πλήρη όργανα. «Οι καθαρές αποφάσεις του Συνεδρίου και το κύρος που προσδίδει στη διαδικασία ο κ. Αλιβιζάτος και η επιτροπή του, που συγκροτείται αυτές τις ημέρες, δεν αφήνουν περιθώρια και καμιά δικαιολογία για δισταγμούς και καθυστερήσεις. Ο πολιτικός χρόνος τρέχει, είναι πυκνός και πρέπει να τελειώνουμε με τη συγκρότησή μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» είπε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:28