19/02/2019 03:56:02

Στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας για το 2ο αναπτυξιακό συνέδριο – Παρών και ο Κώστας Μπακογιάννης

Βολές Τσίπρα από την Κομοτηνή για τις αντιδράσεις της ΝΔ στο μέρισμα  - Media
 
Στη Λαμία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, όπου στις 7:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του, στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον σχεδιασμό της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με αναπτυξιακούς όρους και όχι με ευχολόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δίκαιη ανάπτυξη που θα επιστρέψει στην κοινωνία μέρος των θυσιών που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, και αυτή η ανάπτυξη περνά από την τοπική αυτοδιοίκηση. 
 
Όπως άλλωστε είχε υπογραμμίσει ο ίδιος, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ανάγκες των πολιτών όσο η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία και καλείται να ξεπεράσει τα κομματικά πλαίσια και να λειτουργήσει συλλογικά υπέρ του κοινού καλού. 
 
Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διαθέσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει, είτε μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε μέσω ΕΣΠΑ.
 
Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση και αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι περιφέρειες και οι δήμοι.
 
Σημειώνεται ότι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει αποστείλει σχετική επιστολή σελίδων στον πρωθυπουργό, θα παρουσιάσει τις μελέτες και τα σχέδια που έχει για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή. 
 
Πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει πρώτα από όλα την αλλαγή της χρηματοδότησης της Περιφέρειας, η οποία κυμαίνεται σχεδόν στο μισό από πολλές άλλες Περιφέρειες.
 
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει τις αλλαγές της χρηματοδότησης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και δεν θα καθορίζεται μόνο στη βάση πληθυσμιακών κριτηρίων, όπως ισχύει έως σήμερα.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.