search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:31
MENU CLOSE

Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία – Θερμές ευχαριστίες σε Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία

27.07.2017 17:56
Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία - Θερμές ευχαριστίες σε Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία - Media

 

Με εκτεταμένες ευχαριστίες στον «οικοδεσπότη» του 2ου περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον γαλάζιο περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Λαμία. Ο Αλέξης Τσίπρας, εστίασε το εισαγωγικό και πιο πολιτικό σκέλος της ομιλίας του στην ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας και συνεννόησης σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και κεντρικό επίπεδο για την ανάπτυξη στο πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την παρουσία αλλά και τη διάθεση συνεργασίας του περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη – ο οποίος αψήφησε την κομματική ντιρεκτίβα περί μη παρουσίας στελεχών και βουλευτών της ΝΔ στις «κομματικές φιέστες» της κυβέρνησης- και απεύθυνε προσκλητήριο συνεννόησης στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης.

«Ο διάλογος με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επόμενης μέρες. Η συνεργασία μας αυτές τις δυο μέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την περιφέρεια ήταν ειλικρινής κι εποικοδομητική» τόνισε.

 «Βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε αυτό που ονομάζουμε δρόμο μετάβασης προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Το ζητούμενο είναι να αποφύγουμε στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε σε κλίμα εθνικής συνεννόησης: «Η ζωτική σημασία της ανάπτυξης την τοποθετεί στο κέντρο μιας μεγάλης προσπάθειας – όχι κυβερνητικής. Χρειάζεται να βρούμε τα κοινά σημεία για να προσδώσουμε τον εθνικό χαρακτήρα που της αξίζει, δεν πρόκειται να καταργηθούν οι πολιτικές – ιδεολογικές διαφορές. Υπάρχει η ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία αλλά συνεννόηση. Μπορούσαμε να κάνουμε κομματική εκδήλωση αλλά αυτό που θέλουμε είναι να μάθουμε, να ακούσουμε, να συνθέσουμε. Γιατί βρισκόμαστε στο ίδιο κλαρί, πρέπει να σταματήσουμε να το πριονίζουμε».

Ως προς τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που η κυβέρνηση θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να επιδιώξει από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει, δεν θα ακουμπήσει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Πρέπει να είναι δίκαιη, τόνισε ο πρωθυπουργός,  ως προς την ισόρροπη πρόοδο, ως προς την κατανομή των πόρων και των ωφελημάτων με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν το βαρύτερο κόστος της κρίσης.

Επίσης σημείωσε ότι η ανάπτυξη «είναι και θέμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αποτελεσματικότητας της κρατικής μηχανής. Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις σε υγεία, παιδεία, πάταξη γραφειοκρατίας, επιτάχυνση δικαιοσύνης. 

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας σημείωσε πως πρόκειται για μια αδικημένη περιφέρεια όσον αφορά την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ και υπογράμμισε πως πρέπει να «διορθώσουμε την αδικία αυτή» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για τα ευρωπαϊκά κονδύλια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απόλυτη ικανοποίηση Τσίπρα για τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών και του 2ου περιφερειακού συνεδρίου στη Λαμία. Κι αυτό, διότι όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό “χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος και της αθρόας συμμετοχής στον εποικοδομητικό διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Στερεάς Ελλάδας, είναι το γεγονός ότι παρά τις αντίθετες φωνές, στις εργασίες μετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Επιπλέον,όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου συμμετείχαν με προτάσεις και διάθεση για συνεργασία εκπρόσωποι από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας, το σύνολο των επιμελητηρίων της περιοχής αλλά και όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι επιχειρηματικότητας μετείχαν 80 φορείς, στο τραπέζι περιβαλλοντικής πολιτικής 40 φορείς, στο τραπέζι για την αγορά εργασίας 30 φορείς και ακόμη 80 στο τραπέζι για τις υποδομές και τον τουρισμό.

«Η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της, το ενδιαφέρον της για το 2ο περιφερειακό συνέδριο και τη θερμή υποδοχή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την ανάγκη για εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση» ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28