search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Πάλεψε, έχασε, αλλά έχει ελπίδες ο Πανιώνιος

27.07.2017 19:08
Πάλεψε, έχασε, αλλά έχει ελπίδες ο Πανιώνιος  - Media

 

Κλώτσησε ευκαιρία! Ο διαβασμένος Πανιώνιος μπορούσε να είχε φύγει με νίκη από το Ισραήλ, αλλά, αντιθέτως, γνώρισε τζάμπα ήττα (1-0) από την Μακάμπι που, πάντως, τον κρατάει ζωντανό για πρόκριση.

Οι «κυανέρυρθοι» (που έπαιξαν δίχως Μασούντ και Χατζησαφί) παρουσιάστηκαν διαβασμένοι στην πρώτη «μάχη» με την Μακάμπι για τον τρίτο προκριματικό γύρο Europa League και γνώρισαν τζάμπα ήττα (1-0), ενώ θα μπορούσαν να είχαν φύγει ακόμα και με τη νίκη από το Ισραήλ.

Μοιραίος ο Γιώργος Μασούρας, που έχει πετύχει αρκετά μεγάλα γκολ με τους Νεοσμυρνιώτες, καθώς στο 47’ έχασε μοναδική ευκαιρία με το ματς στο 0-0 και στο 48’ ο Κιάρτανσον «πλήγωσε» τον Πανιώνιο, που, ωστόσο, είναι ζωντανός για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Την Πέμπτη (03/08, 22:00) η ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη.

Το ματς

Το πλάνο του Πανιώνιου ήταν ξεκάθαρο από την αρχή και η διάθεση για να προστατέψει τα μετόπισθεν σαφής, έχοντας ως στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, όπου είναι πολύ καλός, διαθέτοντας και τρεις γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπόρεσε να φέρει στα μέτρα της την αναμέτρηση από το ξεκίνημα και η Μακάμπι από την άλλη δεν κατάφερε να βρει πολλούς κενούς χώρους στο πρώτο μέρος. Με τις αλλαγές κάτι χάνεις, αλλά και κάτι κερδίζεις και οι «κυανέρυρθοι» έχασαν σε ποιότητα με την απουσία του Μασούντ, αλλά κέρδισαν σε τρεξίματα και έτσι βραχυκύκλωσαν τον αντίπαλο μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, ήταν εμφανές ότι δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και του έλειψε η καλή κάθετη μπαλιά, αλλά δημιουργούσε ρήγματα στην Μακάμπι από τα πλάγια στις περιπτώσεις που πλησίασε την αντίπαλη περιοχή.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος είχε την πρώτη πραγματικά καλή φάση στο ματς, όταν (8’) ο Μασούρας βρήκε με σέντρα από τα δεξιά τον Γεσίλ που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα εντός εστίας με το κεφάλι. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Πανιωνίου και η Μακάμπι είχε ουσιαστικά να επιδείξει μόνο ένα πολύ ωραίο σουτ του Μπατόκιο (22’) στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και ζόρισε τους «κυανέρυθρους» στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η ομάδα του Ζόρντι Κρόιφ ανέβασε στροφές θέλοντας να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια και ο Πανιώνιος σε εκείνο το σημείο δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει μπάλα και να βγει από την περιοχή του. Η πίεση πέρασε, αφού και ο Κιάταρνσον σπατάλησε καλή ευκαιρία (γυριστό από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής) στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες πήγαν με το (πιο καλό για τους Νεοσμυρνιώτες) 0-0 στα αποδυτήρια.

Ο Πανιώνιος μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τη Μακάμπι, πετυχαίνοντας γρήγορο γκολ. Ωστόσο, ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ για τους «κυανέρυθρους», Γιώργος Μασούρας, κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 στο 47’, όταν βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και χρησιμοποιώντας εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα εκτός. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Πανιώνιος σχεδόν δύο λεπτά μετά βρέθηκε να… κυνηγάει, όταν ο Κιάρτανσον άδειασε την αντίπαλη άμυνα με προσποίηση και με αριστερό σουτ νίκησε τον Κότνικ.

Από εκείνο το σημείο εμφανίστηκε διαφορετικός ο Ιστορικός για αρκετά λεπτά. Σαν να «άδειασε» και να τον πήρε από κάτω μετά το… κρύο τέρμα που δέχθηκε. Όχι πως δέχθηκε τις πολλές φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει ίδια ενέργεια και συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Η Μακάμπι μετά το γκολ που θέλησε να πετύχει γρήγορα δεύτερο γκολ για να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση, αλλά δεν το έκανε και στη συνέχεια είχε μόνο κάποια σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Πανιώνιος συνήλθε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης είχε διπλή ευκαιρία στο 78’ για να ισοφαρίσει, αλλά ο Γεσίλ εμφανίστηκε επιπόλαιος στην ευκαιρία που είχε, στέλνοντας την μπάλα στον αντίπαλο στόπερ και ο Λάμπρου αμέσως μετά στον Ραίκοβιτς.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, βλέποντας και τη Μακάμπι να έχει «κάτσει» στο υπέρ της αποτέλεσμα, τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας ακόμη έναν επιθετικό (Ντουρμισάι) στο 83’ και αδειάζοντας κάπως το κέντρο (Ταπόκο εκτός). Ωστόσο, με το επιπόλαιο σουτ του Λάμπρου στις καθυστερήσεις γράφτηκε ο επίλογος στο ματς.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20