search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:43
MENU CLOSE

Ενημέρωσε τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος

06.10.2011 11:27
Ενημέρωσε τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος - Media

Οι διαδικασίες για τη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Οι διαδικασίες για τη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα το υπουργείο εκτιμά ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων ιδιωτών, μέσω του PSI, και θα έχουν καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ανέφερε και ότι διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα στην ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους στην Ευρωζώνη. Το ένα διαμορφώνεται από την Γερμανία και την Ολλανδία και το άλλο από τη Γαλλία με τη σύμπραξη της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Βάσω Παπανδρέου και ο Μίμης Ανδρουλάκης εισηγήθηκαν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, με τον κ. Βενιζέλο να απαντά ότι αν εννοούν εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικό για τη χώρα.

Επίσης η Μιλένα Αποστολάκη αναφορικά με τη διενέργεια ή όχι δημοψηφίσματος είπε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, πρέπει να μιλάμε στους πολίτες επί συγκεκριμένου», ενώ ο Κώστας Γείτονας τόνισε ότι «δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση όταν ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ρώτησε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, ερώτημα στο οποίο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απάντησε: «Εσύ, όταν ήσουν υφυπουργός τι μέτρα πήρες;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:42