search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

28.07.2017 06:06
Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Ιστορικό χαμηλό στις Ιατρικές Σχολές - Media
 
Δίχτυ προστασίας για τις σταθερά υψηλόβαθμες σχολές αποδεικνύεται το δημοφιλές τους προφίλ. Έτσι, παρά το φετινό Βατερλώ στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι πολυτεχνικές σχολές που παραμένουν μια σταθερά αγαπημένη επιλογή και δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος τις διεκδικούν -οι λιγοστοί σε σχέση με πέρσι- υποψήφιοι.
 
Αντίθετα, οι σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας των φετινών υποψηφίων, με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση. Αντίθετα, οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.
 
Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης παραθέτει στον Ελεύθερο Τύπο τον πίνακα των εκτιμήσεων για όλες τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για τις βάσεις του 2017. «Οι υποψήφιοι φέτος, δεύτερη χρονιά εφαρμογής του συστήματος εισαγωγής, ήταν πιο διαβασμένοι σχετικά με τις παγίδες που έκρυβε το σύστημα.
 
Ετσι αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των υποψηφίων που δήλωσαν ότι θα εξεταστούν σε πέντε μαθήματα, ώστε να έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τις σχολές δύο πεδίων. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν δήλωσαν σχολές από ένα ή δύο πεδία και με ποια σειρά. Ετσι έχουμε ακόμη έναν άγνωστο στην εκτίμηση των βάσεων», σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας, αναμένεται άνοδος ως και 100 μορίων στις βάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές, ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και οι βάσεις στα ΤΕΙ της Θετικής Κατεύθυνσης. Αντιθέτως, κατάρρευση αναμένεται να καταγραφεί στις βάσεις των Οικονομικών σχολών και των σχολών Πληροφορικής.
 
Η εφημερίδα εκτιμά ότι στις Παιδαγωγικές μπορεί να καταγραφεί άνοδος ως και 1.500 μόρια ενώ ανοδικές εκτιμάται ότι θα είναι οι τάσεις στις βάσεις των Νομικών και Ανθρωπιστικών σχολών των πανεπιστημίων.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10