search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:43
MENU CLOSE

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Πανηγυρικό» κλείσιμο της σεζόν, με απολογισμό πεπραγμένων και το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας

28.07.2017 11:04
Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα - Media
 
Σε πανηγυρικούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινά απόψε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ αύριο θα συνεχιστεί με τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ (σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας).
 
Από πλευράς ηγεσίας το μεγαλύτερο βάρος αναμένεται να πέσει στον απολογισμό των πεπραγμένων ως εδώ καθώς και στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Άλλωστε η συνεδρίαση μοιάζει περισσότερο με τυπικό κλείσιμο της πολιτικής σεζόν ή και γέφυρα με τον επόμενο σταθμό, την ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου,  παρά αποτελεί βήμα για επί της ουσίας συζήτησης των εσωκομματικών ζητημάτων που ενδεχομένως να τεθούν πιο σοβαρά στο τραπέζι από Σεπτέμβριο.
 
Ειδικότερα η εισήγηση Τσίπρα θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά σκέλη:
 
  • Τον απολογισμό των πεπραγμένων με αναφορά στα «κέρδη» της δεύτερης αξιολόγησης
  • Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην «τελική ευθεία» για την έξοδο από το μνημόνιο και την οριστική επιστροφή στον δανεισμό από τις αγορές με «λογικά επιτόκια». Ήδη ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του δεσμεύεται για  την οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε έναν χρόνο από τώρα.
  • Τον μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό που εκτείνεται τουλάχιστον ως το τέλος της τετραετούς θητείας, την οποία ο πρωθυπουργός τοποθετεί σταθερά τον Σεπτέμβριο του 2019.
  • Το συνολικότερο πολιτικό σχέδιο με τις δυνατότητες που ανοίγονται για παρεμβάσεις με αριστερό στίγμα όπως η στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, η εμβάθυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων κλπ.
 
Από την άλλη πλευρά, η όποια κριτική αρθρωθεί από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (τη λεγόμενη ομάδα των 53) αυτή αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους, στοχεύοντας κυρίως στο να αναδειχθεί η εναλλακτική ατζέντα ή η ανάγκη για έμφαση στην παραδοσιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ(κοινωνικά και δημοκρατικά, δικαιώματα, σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, αντιπαράθεση με τους μηχανισμούς καταστολής,  κλπ). Ενδεχομένως να ακουστούν στοιχεία κριτικής αναφορικά με την εκτυλισσόμενη αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη, ή η πάγια «γκρίνια» για την υποβάθμιση του κόμματος στη λήψη αποφάσεων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38