search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21
MENU CLOSE

Ελλάδα: «σφάζονται» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα ιδιωτικά σχολεία – Κίνα: μέχρι το 2020 το 95% αυτών των παιδιών θα πηγαίνει κανονικά σχολείο

28.07.2017 12:04
Ελλάδα: «σφάζονται» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα ιδιωτικά σχολεία – Κίνα: μέχρι το 2020 το 95% αυτών των παιδιών θα πηγαίνει κανονικά σχολείο  - Media

 

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και την Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες προκάλεσε το υπόμνημα που απέστειλε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων για το σχέδιο νόμου του υπουργείου για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή στην Κίνα

Μέχρι το 2020 πάνω από το 95% των παιδιών και των εφήβων με ειδικές ανάγκες στην Κίνα θα λάβουν υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με πρόγραμμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα 2017-2020, που εκδόθηκε από κοινού από το Υπουργείο Παιδείας και άλλα έξι υπουργεία, έχει στόχο τη βελτίωση της κάλυψης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρία στη χώρα.

Ειδικότερα, οι επαρχίες και οι επαρχιακές κυβερνήσεις θα πρέπει να δώσουν πληροφορίες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες σε σχολική ηλικία και να εξασφαλίσουν ότι λαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση σε σχολεία, ειδικά και μη, σε οργανώσεις παιδικής μέριμνας ή μέσω κατ΄οίκον εκπαίδευσης.

Επίσης, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, μέχρι το 2020, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον μία ειδική σχολή εκπαίδευσης σε περιοχές που έχουν πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων και σημαντικό αριθμός παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα εγγυάται περισσότερη χρηματοδότηση για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ενθαρρύνει μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να παρέχουν ειδικές υπηρεσίες εκπαίδευσης σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από το πρώτο σχέδιο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες που τέθηκε σε ισχύ το 2014, περίπου 124.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν εισαχθεί στα σχολεία, ποσοστό 34% υψηλότερο από το 2013

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17