search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:35
MENU CLOSE

Έτσι αφαιρούνται οι λεκέδες από νερό πάνω από το ξύλο

29.07.2017 10:00
Λεκές από χλωρίνη; Πώς θα... σώσεις την κατάσταση - Media

 

Ένας από τους πιο κλασικούς λεκέδες την καθημερινότητας, φεύγει εύκολα μια για πάντα με ένα μαγικό υλικό από το ψυγείο.

Το ψυγείο σας.. έχει τη λύση!

Μαγιονέζα Η μαγιονέζα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να αφαιρέσετε από το τραπεζάκι του σαλονιού, ή οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια, στίγματα από νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε 2 κ.σ. μαγιονέζα πάνω στον λεκέ και να την αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα πανάκι. Αν το σημάδι επιμένει επαναλάβετε τη διαδικασία βάζοντας αυτή τη φορά μαγιονέζα πάνω σε ένα πανάκι και τρίβοντας ελαφρά το σημείο. Αφήστε τη μαγιονέζα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί καθαρίστε το σημείο με ένα πανί.

Tip Μπορείτε να διώξετε τον λεκέ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα.

Μαγειρική σόδα Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό (1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 κ.γ. νερό) και απλώστε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε.

Βαζελίνη Απλώστε βαζελίνη πάνω στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για μια νύχτα. Το πρωί σκουπίστε και το σημάδι θα έχει εξαφανιστεί. Η βαζελίνη θα δώσει και μια ωραία λάμψη πάνω στο τραπεζάκι σας. Αν δεν σας αρέσει η υφή της μπορείτε να την αφαιρέσετε με ένα πανί και να περάσετε από πάνω ένα φυσικό γυαλιστικό.

Tip Φτιάξτε μόνοι σας το πιο εύκολο φυσικό γυαλιστικό ανακατεύοντας 1 κ.σ. λάδι σ’ ένα 1/4 φλ. χυμό λεμονιού.

Αλάτι Φτιάξτε μια πάστα με 1 κ.γ. αλάτι και μερικές σταγόνες νερού. Απλώστε την πάστα πάνω στο σημάδι και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Σκουπίστε το αλάτι και το τραπεζάκι θα είναι σαν καινούριο!

Πηγή: spirossoulis.com

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28