search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Στη χωματερή… η φθινοπωρινή κολεξιόν της Stella McCartney

29.07.2017 11:17
Με ...άρωμα Beatles η νέα συλλογή της Στέλλας ΜακΚάρτνεϊ - Media

 

«Η ιδέα που είχαμε με αυτή την καμπάνια είναι να απεικονίσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε και το πώς συμπεριφερόμαστε. Τη στάση μας και το συλλογικό μονοπάτι μας. Τα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο περιβάλλοντά μας είναι αποσυνδεδεμένα από τις άλλες μορφές ζωής στον πλανήτη και δεν έχουν συνείδηση της ύπαρξής τους, κι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν απόβλητα». Αυτά δηλώνει, στον ιστότοπό της, η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney. Και «κουβάλησε» την κολεξιόν της, Φθινόπωρο 2017/Χειμώνας 2018 σε χωματερή σε μια ακτή της ανατολικής Σκωτίας για τη φωτογράφιση.

Η Brigit Kos, η Iana Godnia και η Huan Zhou φωτογραφήθηκαν επάνω και ανάμεσα σε απόβλητα, από τον Harley Weir σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Urs Fischer.

Η Stella δημιούργησε ρούχα που αποτελούνται σε ποσοστό 53% από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα αποκάλυψε ότι ο οίκος της συμφώνησε σε μια εταιρική σχέση διαρκείας με τον «Parley for the Oceans», Οργανισμό που συγκεντρώνει πλαστικά μπουκάλια από τους ωκεανούς και μέσω ανακύκλωσης τα προσφέρει για καλύτερη χρήση, δημιουργώντας τα Parley Ocean Plastic υλικά.

«Για μένα, η μόδα της Stella έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια, την αγάπη και την όμορφη στάση απέναντι σε όλες τις προκλήσεις» δήλωσε ο Urs Fischer.

Η ανακοίνωση του οίκου για τη φθινοπωρινή καμπάνια περιλάμβανε και μια λίστα χρήσιμων πληροφοριών για τα πλαστικά απόβλητα. Μεταξύ αυτών, το ότι κάθε χρόνο απαιτούνται 63 δισεκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου για να καλυφθούν οι ανάγκες μόνον των ΗΠΑ σε πλαστικά μπουκάλια. Ή, το ότι πάνω από το 90% των πλαστικών μπουκαλιών χρησιμοποιούνται μόνον μία φορά. Ή, το ότι μόνον στις ΗΠΑ πετιούνται στα σκουπίδια 38 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια τον χρόνο.

Ο ορισμός της περιβάλλοντικής συνείδησης και, ταυτόχρονα, το lifestyle που απαιτούν οι καιροί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29