search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:52
MENU CLOSE

Η Συλλογική Σύμβαση στο επίκεντρο της κυβερνητικής

06.10.2011 14:34
Η Συλλογική Σύμβαση στο επίκεντρο της κυβερνητικής - Media

Το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης συζητήθηκε την Πέμπτη σε κυβερνητική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης συζητήθηκε την Πέμπτη σε κυβερνητική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγή του ΑΠΕ συζητήθηκε η διευκόλυνση σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερο από 50 άτομα καθώς και το «πάγωμα» για τα επόμενα δύο χρόνια της επέκτασης της κλαδικής σύμβασης ακόμα και στις επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη και υπογραφή της.

Παράλληλα για τους κατώτερους μισθούς η ίδια πηγή ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση η οποία καταλήξει στον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ενώ η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια γενικευμένη μείωση μισθών θα έχει πολλαπλές συνέπειες στην οικονομία της χώρας και ως εκ τούτου το ζήτημα αυτό είναι ευρύτερα κυβερνητικό.

Τέλος η πηγή ανέφερε επίσης ότι στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη δόθηκε το «πράσινο φως» για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:51