search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Ο Καμίνης, ο Κακλαμάνης και ο «Βασιλάκης Καΐλας»

10.10.2011 15:09
Ο Καμίνης, ο Κακλαμάνης και ο «Βασιλάκης Καΐλας» - Media

Της Βάλιας Μπαζού

Ο Γιώργος Καµίνης, πριν καν κλείσει έναν χρόνο στον δηµαρχιακό θώκο, αρχίζει να χάνει το συγκριτικό του πλε­ονέκτηµα.

Της Βάλιας Μπαζού

[email protected]

Ο Γιώργος Καµίνης, πριν καν κλείσει έναν χρόνο στον δηµαρχιακό θώκο, αρχίζει να χάνει το συγκριτικό του πλε­ονέκτηµα. Και το συγκριτικό του πλεονέκτηµα ήταν η ελπίδα που έβλεπαν στο πρόσωπό του και στον συνδυασµό του οι πολίτες της κακοποιηµέ­νης, εδώ και πολλές δηµαρχιακές τετραετίες, Αθήνας. Ελπίδα που, τουλάχιστον σε µια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πρω­τεύουσας, την Ακαδηµία Πλάτωνος, αρχίζει να χάνεται. Ελπίδα που αρχίζει να χάνεται και στην Κυψέ­λη.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται µελό, βιάζεστε να βγάλετε συ­µπεράσµατα. Γιατί την τακτική της µελούρας και τη στρατη­γική του «Βασιλάκη Καΐ­λα» – µετά συγχωρήσεως για τον συµπαθή ηθοποιό – ακολούθησε, όπως εύστοχα λένε οι κάτοικοι, ο δήµαρ­χος της Αθήνας στην πρόσφατη ηµερίδα για το µέλλον της Ακαδηµίας Πλάτωνος. Εκεί ο Γιώργος Καµίνης εµφανίστηκε ως πλασιέ των σχεδίων του Νικήτα Κακλαµά­νη, σχέδια που τον οδήγησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εκεί ο Γιώργος Κα­µίνης εµφανίστηκε ως υποστηρικτής του πολεοδοµικού σχεδίου της προηγούµε­νης δηµοτικής αρχής, το οποίο έχει απορ­ριφθεί 3 φορές από όλους όσοι έχουν και όραµα και κοινή λογική. Έχει απορριφθεί από τους κα­τοίκους, από την παράταξη που τον στήρι­ξε και πρόσφατα από την 4η δηµοτι­κή κοινότητα. Το σχέδιο αποθεώνει την αισθητική των τεράστιων εµπορικών κέντρων και συ­νεχίζει να θεωρεί ακόµα και στις µέρες µας ότι η λέξη «ανάπτυξη» είναι συνώνυµη µε τα malls. Το σχέδιο προβλέπει και την οι­κοδόµηση 25 στρεµµάτων της περιοχής που είναι γνωστή ως Λαχανόκηποι. Και ο δήµαρχος εµφανίστηκε… µελό, λέγοντας ότι ο δήµος δεν έχει χρήµατα για να απαλ­λοτριώσει τον χώρο, ότι δεν µπορεί να πά­ρει κονδύλια από το «Πράσινο Ταµείο». Οποία απογοήτευση για τους κατοίκους…

Όπως και για τους Κυψελιώτες, που είδαν τον Νικήτα Κακλαµά­νη να κόβει τα δέντρα στο παρκάκι Κύπρου και Πα­τησίων και τον Γιώργο Καµίνη να κόβει το νερό, να αφαιρεί τις βρύσες και τους σωλήνες ύδρευσης. Για τους Κυψελι­ώτες, που βλέπουν το πρόσφατα ανα­καινισµένο Πεδίο του Άρεως να µα­ραίνεται, να µην ολοκληρώνεται και τον δήµο να σφυρίζει αδιάφορα και να µην τολµά να ζητήσει τη δια­χείρισή του από την περιφέρεια. Ο νέος δήµαρχος έχει, βέ­βαια, χρόνο µπροστά του. Και αυτό είναι ακόµα ένα από τα πλεονεκτήµατά του. Αρκεί να µην το απεµπολήσει και αυτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00