search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:49
MENU CLOSE

Περιορίστηκε η φωτιά στα Καλύβια- Επιχειρούν τα καναντέρ

01.08.2017 08:19
Τρίκαλα: Τραγικός θάνατος 61χρονου σε αποθήκη που πήρε φωτιά - Media

 

Περιορίστηκε το μέτωπο της Σαρωνίδας ενώ από τις πρώτες πρωϊνές ώρες επιχειρούν τα καναντέρ με ρίψεις νερού. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, 80 πυροσβέστες με 55 άτομα του πεζοπόρου και υδροφόρες που ενισχύθηκαν από δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στην περιοχή στην Ανάβυσσο όμως οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο που μαίνεται ανεξέλγκτη η πυρκαγιά, έκαναν το έργο τους  εξαιρετικά δύσκολο. 

​Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας καίει δασική έκταση στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου, στον λόφο Σκορδί. Το μέτωπο της Σαρωνίδας είναι σε καλύτερη κατάσταση.  Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ η φωτιά έφτασε τελικά μέχρι την παραλιακή και διακόπηκε για μια περίπου ώρα η κυκλοφορία.   

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15