search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Με δίχτυα θα περιοριστούν οι μέδουσες στον Κορινθιακό

01.08.2017 09:09
Αυτές είναι ελληνικές παραλίες που θα «συναντήσετε» μέδουσες και τσούχτρες - Media

Το πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση του επαγγελματίες και μακριά από τις θάλασσες τους λουόμενους, προετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο. Οι αναγγελίες έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, μέσα στο κοινοβούλιο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προγραμματίζουν μέσω τροπολογίας – γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί την τρέχουσα εβδομάδα στη Βουλή – να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης πλωτών μέσων προστασίας των λουομένων (επιφανειακά δίχτυα) στις τουριστικές και πολυσύχναστες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, κατ’ εξαίρεση και εκ μέρους των τουριστικών εγκαταστάσεων ή των φορέων των λιμανιών της περιοχής.

Από πού ήρθαν οι μέδουσες;
Οπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, το φαινόμενο επηρεάζεται από τους επικρατούντες ανέμους, αλλά οι πληθυσμιακές εξάρσεις οφείλονται σε βαθύτερα αίτια που είναι βιολογικά και οικολογικά και έχουν να κάνουν με τον τρόπο ανάπτυξης και την αλληλεπίδραση με το βιοτικό περιβάλλον. Σε περιοχές του πλανήτη έχει συνδεθεί το φαινόμενο με την υπεραλίευση, αλλά και η κλιματική αλλαγή παίζει πολύ κρίσιμο ρόλο, καθώς οι μέδουσες αναπαράγονται σε θερμές περιόδους. Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί η συσχέτιση της ρύπανσης με τους υπερπληθυσμούς, αλλά, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει ο κ. Φάμελλος, στο 99% των ελληνικών ακτών, με επίσημες μετρήσεις, δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης και «έχουμε την υψηλότερη ποιότητα θαλασσών και αυτό είναι πλεονέκτημα και αναπτυξιακός πόρος για την Ελλάδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35