search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει την έκθεση της τρόικας ο Γιούνκερ

06.10.2011 16:10
Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει την έκθεση της τρόικας ο Γιούνκερ  - Media

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε υπόνοιες ότι μεχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει να είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε υπόνοιες ότι μεχρι τις 24 Οκτωβρίου αναμένει να είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters σημείωσε ότι θα ήταν χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή και θα προκαλούσε αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και παράλληλα υπενθύμισε τις δηλώσεις της Μέρκελ για το ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, επεσήμανε πως οι τράπεζες που χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στις αγορές, στη συνέχεια στις εθνικές κυβερνήσεις και στο τέλος στο EFSF.

Εν τω μεταξύ, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντεϊβιντ Χάλεϊ χαρακτήρισε την έκθεση «θέμα ημερών».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Χάλεϊ ανέφερε ότι η έκθεση θα ολοκληρωθεί σύντομα και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ανακύψει τίποτε το ασυνήθιστο που να εμποδίζει τη διαδικασία.

Ερωτώμενος σχετικά με το πότε θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα, είπε πως δεν έχει ακόμη ορισθεί συγκεκριμένη ημέρα, ενώ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ενδεχόμενη ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων απάντησε ότι το Ταμείο θεωρεί σωστή την συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο μηχανισμό.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ΔΝΤ για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες για παρέμβαση του Ταμείου στην αγορά ομολόγων ο Χάλεϊ σημείωσε πως το ΔΝΤ δανείζει κράτη και δεν χρησιμοποιεί τη χρηματοδότησή του για παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά.

Τέλος αναφορικά με τα όσα έχουν ειπωθεί για σχέδιο κοινής παρέμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF) τόνισε ότι «μια τέτοια παρέμβαση θα απαιτούσε μια νέα θεσμική δομή για το Ταμείο και την αλλαγή διεθνών συνθηκών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:31