search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Όλες οι λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

01.08.2017 16:14
Στις αρχές του νέου έτους η ρύθμιση των 120 δόσεων για μισθωτούς - Media

 

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο αριθμός των δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 120, η αποπληρωμή οφειλών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μήνα και το ελάχιστο ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ δεν επιτρέπεται η εξόφληση του Δημοσίου με άλλα ανταλλάγματα πέραν του χρηματικού.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο μπορούν να υπαχθούν σε σύμβαση αναδιάρθρωσης, μόνο εφόσον είναι ήδη βεβαιωμένες (κατά τις διατάξεις του ν.δ. 356/1974- Κ.Ε.Δ.Ε., του ν. 4174/2013-Κ.Φ.Δ. ή του ν. 2960/2001 – Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα) κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Το ίδιο ισχύει για τις οφειλές υπέρ τρίτων πιστωτών που βεβαιώνονται και εισπράττονται από τη Φορολογική Διοίκηση σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Οι ανωτέρω οφειλές προς το Δημόσιο και υπέρ τρίτων υπολογίζονται με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής επ’ αυτών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο νόμο, σύμφωνα με το άρθρο 4 αυτού (βλ. υπό στοιχεία ιστ και ιζ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του νόμου).
 

Πηγή: enikonomia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23