search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Η Μέρκελ σαρώνει στις δημοσκοπήσεις – Με… κυάλι τη βλέπει ο Σουλτς

02.08.2017 13:51
«Ναι» στον μεγάλο συνασπισμό «είπε» το SPD  - Media
 
Με μία σαρωτική νίκη της τάξης του 52% θα κυριαρχούσε η Άνγκελα Μέρκελ, κερδίζοντας για μία ακόμα φορά τη θέση στην καγκελαρία, στην περίπτωση που εκλεγόταν απευθείας από τον γερμανικό λαό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
 
Σε κοινή σφυγμομέτρηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, ο Μάρτιν Σούλτς συγκεντρώνει μόλις 21% στην προτίμηση των ψηφοφόρων, χάνοντας μάλιστα ποσοστό  2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπηση. 
 
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).
 
Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η Μέρκελ και το 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Σουλτς, με τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων να παραμένουν σταθερά. 
 
Αντίθετα το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά 1 ποσοστιάια μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου). 
 
Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα συγκέντρωνε και αυτό 8%, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 1%, ενώ το ίδιο ποσοστό (δηλαδή 8%) θα έπαιρναν και οι Πράσινοι (Die Gruenen) και οι Φιλελεύθεροι (FDP).
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57