search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:57
MENU CLOSE

«Στο κόκκινο» η ένταση ΗΠΑ-Β. Κορέας – Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσαν οι Αμερικάνοι (Video)

02.08.2017 14:14
Οι ΗΠΑ «βρυχώνται»: Δοκίμασαν διηπειρωτικό πύραυλο - Media
 
Ήταν 2:10 τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα, όταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III από τη βάση του Βόρειου Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, απαντώντας έτσι στην τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

US-planned ICBM weapon test set for Wednesday amid rising tensions over North Korea from CNBC.

Μάλιστα, η Πολεμική Αεροπορία ξεκαθάρισε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση «αν και δεν αποτελεί ευθεία απάντηση σε πρόσφατες πράξεις της Βόρειας Κορέας, δείχνει ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και έτοιμο να υπερασπιστεί τη χώρα και τους συμμάχους της από επιθέσεις».
 
Μάλιστα, μετά την πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ την περασμένη Παρασκευή, το Πεντάγωνο προσέθεσε στις ανησυχίες του και το ζήτημα της ασφάλειας των εμπορικών/πολιτικών πτήσεων, καθώς δέκα λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου, από την περιοχή πέρασε αεροσκάφος.
 
Σημειώνεται ότι ο πύραυλος Minuteman III μπορεί να μεταφέρει ως τρεις θερμοπυρηνικές κεφαλές, ισχύος 300 ως 500 μεγατόνων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03