search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:12
MENU CLOSE

H συμφωνία-πλαίσιο για τον ΕΔΟΕΑΠ

02.08.2017 15:21
Μείωση εισφορών στον ΕΔΟΕΑΠ - Media

 

Στον νέο ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ, Τύπου, καναλιών, ραδιοφώνων και διαδικτυακών Μέσων. Οι εισφορές των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων, από 3% θα αυξηθούν στο 5% ή 6%. Ερώτημα ανοικτό παραμένει η τύχη των ανέργων. Οι εργοδότες όλων των Μέσων θα πληρώνουν εργοδοτική εισφορά στο ποσοστό που ορίζει ο ασφαλιστικός νόμος για τον ΕΟΠΥΥ. Θα θεσμοθετηθεί «εισφορά» και όχι «πόρος» στη διαφημιστική αγορά των ΜΜΕ, σε όλες τις εταιρείες σε ποσοστό  μεταξύ 4%, που ζητά η ΕΙΤΗΣΕΕ, έως 5%  που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Καπάκος. Το ποσοστό αυτό θα επιβληθεί στην  πηγή,  δηλαδή στους διαφημιζόμενους, όπως συνέβαινε με το αγγελιόσημο, και θα προέλθει από την ισόποση μείωση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης των καναλιών.

Ο κ. ΚΠ. Κυριακόπουλος απαιτεί από εργαζόμενους και ΕΣΗΕΑ (χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν Αντωνιάδου-Γκανάς-Κουμπιάς και Καρούτζος έχουν πλήρως συναινέσει) να συμφωνηθεί πως το 2% της εισφοράς στη διαφημιστική αγορά θα επιστραφεί στους εργοδότες με σειρά φοροελαφρύνσεων στις εταιρείες media. Συμμετοχή των εργοδοτών στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, γεγονός που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή του σε επαγγελματικό ταμείο, ειδικά αν επιβληθεί η υποχρέωση ετήσιων αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας, που οδηγεί στην σύντομη «έξωση» συνταξιούχων και επικουρικών από τον ΕΔΟΕΑΠ. Γι’ αυτό και ο κ. Π. Κυριακόπουλος απαιτεί διαχωρισμό των τομέων και αλλαγή του Καταστατικού του οργανισμού. Σε ό,τι αφορά τις παροχές υγείας, ο ΕΔΟΕΑΠ θα «αγοράζει» υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:09