search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:30
MENU CLOSE

Έσωσαν νεαρό γύπα σε παραλία της Ελούντας

03.08.2017 05:32
«High-tech» κοπή πίτας από το ΜέΡΑ25 - Πού αφιέρωσαν τα κομμάτια (Photos) - Media Gallery 10

Ένας ακόμη νεαρός γύπας εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα στην περιοχή Τσοφλίκι της Ελούντας. Οι λουόμενοι είδαν το όρνιο να πέφτει στο νερό και έσπευσαν να το βγάλουν από την θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, “ο Γεώργιος Πικράκης – που είναι και διασώστης – αφού το βοήθησε επικοινώνησε με τους εθελοντές του κέντρου, οι οποίοι με τη βοήθεια της Δ/νσης Δασών Ν. Λασιθίου παρέλαβαν το πουλί.

Πρόκειται για πουλί, 7-8 μηνών περίπου, το οποίο λόγω απειρίας απομακρύνθηκε, χάθηκε από την ομάδα του και ο αέρας το έριξε στην θάλασσα. Παίρνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και έχει βελτιωθεί η υγεία του.

Λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας του δεν θα απελευθερωθεί άμεσα γιατί δεν έχει ελπίδες επιβίωσης αλλά θα μείνει στο ΕΚΠΑΖ σε μεγάλο κλωβό με άλλα του είδους του και θα απελευθερωθεί του χρόνου. Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο.

Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί στην θάλασσα πρέπει αμέσως να το βγάλουμε από το νερό, να το ασφαλίσουμε σε κάποιον κλειστό χώρο και να απευθυνθούμε στην αρμόδια Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην αρμόδια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από πνιγμό.

Πηγή: Cretapost

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:29