search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Απίστευτη πρόκληση: Μουσουλμάνοι μπήκαν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθούν

03.08.2017 05:58
Απίστευτη πρόκληση: Μουσουλμάνοι μπήκαν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθούν - Media

 

Δύο Τούρκοι μπήκαν στην Αγία Σοφία, έφτασαν στο λεγόμενο «ιερό» του πρώην χριστιανικού ναού, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται μπροστά στα μάτια των έκπληκτων τουριστών και παρά την απαγόρευση που ισχύει λόγω της λειτουργίας του χώρου ως μουσείου εδώ και 100 χρόνια.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο ένας από τους δύο έβγαλε προκλητικά την μπλούζα του για να δείξει από μέσα μία άλλη μπλούζα με τυπωμένη την τουρκική σημαία.

Αμέσως μετά ο Χαλίλ Ακγιαμάν και ο Μαχμούτ Αλάν δήλωσαν ότι το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για το τέμενος Αλ Ακτσά στο Ισραήλ. Τους πλησίασαν αμέσως δυο υπεύθυνοι ασφαλείας του μουσείου, χωρίς όμως να επέμβουν και, αφού τους περίμεναν να τελειώσουν τη προσευχή τους, τούς απομάκρυναν.

Κατά την έξοδό τους ένας από τους δυο δήλωσε ότι χθες το βράδυ το Ισραήλ μπήκε στο τέμενος Αλ Ακτσά και μετά συνέχισε λέγοντας: «Εδώ δεν είναι μουσείο, είναι τζαμί. Εκεί μπήκαν με στρατιωτικές μπότες και εδώ μπαίνουν με παπούτσια, που είναι το ίδιο πράγμα (δηλ. ίδια βεβήλωση κατά το Ισλάμ)».

Ένας τουρίστας με το κινητό του κατέγραψε τη εν λόγω σκηνή και μόλις ο αστυνομικός τον είδε, του ζήτησε να σταματήσει τη λήψη.

 

Πηγή: Ant1news.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33