search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:49
MENU CLOSE

Βουλή: Κλήση Βαρουφάκη στην Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο Βενιζέλος

03.08.2017 12:59
Ξέσπασε ο Βαρουφάκης: Έξαλλος με την ομολογία Ντάισελμπλουμ για τις τράπεζες - Media
 
Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως οι τελευταίες αποκαλύψεις του πρωην υπουργού Οικονομικών από το βιβλίο του αλλά και τα sms με τον πρωθυπουργό θέτουν σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών και της κυβέρνησης.
 
«Όλα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι το αρμόδιο όργανο για να πραγματοποιηθεί αυτή η συζήτηση. 
 
«Οι σχετικές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το αρμόδιο για τους θεσμούς κοινοβουλευτικό όργανο που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το στοιχειώδες που οφείλουμε να πράξουμε είναι να καλέσουμε προς ακρόαση τον πρώην υπουργό κ. Γιάνη Βαρουφάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
 
Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου αντέτεινε πως «αν παρελάσουν από εδώ όλες οι ιστορίες που απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης και τη κοινή γνώμη καταλαβαίνεται σε τι θα μετατραπεί η επιτροπή μας».
 
«Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στα όσα γράφει ο Βαρουφάκης» ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου προς την πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του» ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
 
Η απόφαση για την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί πάντως σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής από την ολiγοήμερη θερινή διακοπή. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:49