search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Tο Reggae Sun Ska Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του !

03.08.2017 14:05
Tο Reggae Sun Ska Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του ! - Media

 

Tο Reggae Sun Ska Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του από σήμερα έως και το Σάββατο στην πόλη Πεσάκ του νομού Ζιρόντ και περιμένει 100.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα απολαύσουν θρύλους του είδους όπως οι Toots and the Maytals και οι UB40.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, το φεστιβάλ που πρωτοδιοργανώθηκε στο Μεντόκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, πραγματοποιείται στην πανεπιστημιούπολη της Πεσάκ, στην περιφέρεια του Μπορντό.

Επί δύο ημέρες, ιστορικές μορφές της ρέγκε και της σκα καθώς και τραγουδιστές της “νέας ρέγκε” θα εναλλάσσονται στις τέσσερις σκηνές του φεστιβάλ. Στο φετινό πρόγραμμα μετέχουν δύο βρετανικά συγκροτήματα, πρωτοπόρα της ρέγκε στην Ευρώπη, που και τα δύο σχηματίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ τη δεκαετία του 1970: UB40 και Steel Pulse.

Οι κορυφαίοι Toots and The Maytals, το συγκρότημα που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 στη Τζαμάικα, όπως και δύο γαλλικά συγκροτήματα πιστά του φεστιβάλ, το Tryo και το Danakil, θα μετάσχουν επίσης.

Όπως κάθε χρόνο, ένα μέλος της δυναστείας Μάρλεϊ θα δώσει το παρών: ο Ky-Mani Marley, 41 ετών, που ακολουθεί όπως τα αδέλφια του, τα ίχνη του πατέρα τους Μπομπ. Θα ανεβεί την Κυριακή στη σκηνή μαζί με έναν “θαμώνα” του φεστιβάλ, τον Γερμανό Πάτρικ, τον “μικρό πρίγκιπα” της “Sweggae Music”, της μουσικής που είναι ένας συνδυασμός σόουλ, μπλουζ, χιπ χοπ και ρέγκε.

Και για πρώτη φορά, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τον ψυχεδελικό ποιητή ράπερ Hippocampe Fou.

Στα 20 χρόνια του, το Reggae Sun Ska Festival έχει προσελκύσει περίπου 600.000 επισκέπτες και έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 1.500 καλλιτέχνες στις τέσσερις σκηνές του που η καθεμιά είναι αφιερωμένη σε διαφορετικό στυλ μουσικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:08