search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Σκάνδαλο στο παλάτι: Δεν θα με θάψετε με τη βασίλισσα, δηλώνει ο πρίγκιπας σύζυγός της (Photos)

03.08.2017 17:31
Σκάνδαλο στο παλάτι: Δεν θα με θάψετε με τη βασίλισσα, δηλώνει ο πρίγκιπας σύζυγός της (Photos) - Media

 

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «πιο γκρινιάρης βασιλικός σύζυγος στον κόσμο» και το απέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, αρνούμενος να ταφεί δίπλα στη βασίλισσα σύζυγό του, παραιτούμενος του τίτλου του και γενικά συμπεριφερόμενος σαν… μουτρωμένο παιδί.

Πρόκειται για τον πρίγκιπα Χένρικ, σύζυγο της βασίλισσας της Δανίας Μαργκρέτε, ο οποίος, θεωρώντας ότι αδικήθηκε από τη συμπεριφορά του παλατιού απέναντί του, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του, όταν πεθάνει, στον καθεδρικό ναό του Ροσκίλντε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Τα… νεύρα του Χένρικ οφείλονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν έλαβε τον τίτλο του «βασιλιά συζύγου» της βασίλισσας της Δανίας, αλλά παρέμεινε για πάντα με τον τίτλο του «πρίγκηπα». Και η δυσυθυμία του δεν περιορίζεται στη… μεταθανάτια μεταχείρισή του.

Αντιθέτως, πέρσι αποκήρυξε τον τίτλο του «πρίγκηπα» και αποσύρθηκε στον αμπελώνα του στη Γαλλία, ουσιαστικά εξαφανιζόμενος από τα δημόσια πράγματα. Μάλιστα, μιλώντας στην Le Figaro, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα διάκρισης: «Γιατί να με αποκαλούν μόνο “υψηλότατε” και όχι “μεγαλειότατε”;», παραπονέθηκε.

Πάντως, ο γαλλικής καταγωγής πρίγκηπας σύζυγος της Δανίας έκανε και μια υποχώρηση, αποδεχόμενος να τα φεί στη δεύτερη πατρίδα του, αλλά όχι μαζί με τη βασίλισσα σύζυγό του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10