search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:42
MENU CLOSE

Συνάντηση Λαβρόφ-Τίλερσον την ερχόμενη εβδομάδα

03.08.2017 18:28
Συναγερμός για τη Συρία: Τηλεφώνημα Λαβρόφ-Τίλερσον για τον «Κλάδο Ελαίας» - Media
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων Μόσχας–Ουάσιγκτον σε μια συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στην Μανίλα, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
 
Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) από την 6η έως την 8η Αυγούστου στην Μανίλα, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ
 
Σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Πέμπτη, οι Λαβρόφ και Τίλερσον συζήτησαν την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα και ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων θεμάτων, πρόσθεσε η ανακοίνωση.
 
Στολτενμπεργκ: Σχέσεις όπως στον… Ψυχρό Πόλεμο

Την ίδια στιγμή, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν υπήρξαν «ποτέ τόσο δύσκολες» μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Θα ξεκινήσουμε πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποφύγουμε μια νέα αύξηση της έντασης κι ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο» τόνισε ο ίδιος, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Twitter μήνυμα όπου επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας «βρίσκονται στο χαμηλότερο ιστορικά και πλέον επικίνδυνο επίπεδο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24