search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Ένα ξενοδοχείο μέσα στον σταθμό ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης! (Photo)

04.08.2017 12:00
Ένα ξενοδοχείο μέσα στον σταθμό ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης! (Photo) - Media

Ένα ξενοδοχείο με πολυτελή δωμάτια ξεκίνησε τη λειτουργία του στον πρώτο όροφο του… Σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη! Το Citydome Luxury Rooms είναι μόλις το δεύτερο ξενοδοχείο σε όλη τη χώρα που στεγάζεται σε σταθμό των ΚΤΕΛ!

Τους τελευταίους μήνες τόσο οι επιβάτες που διέρχονται από τον σταθμό, όσο και οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να διανυκτερεύσουν στον πρώτο όροφο του μεγαλύτερου σταθμού ΚΤΕΛ της χώρας.

Στην ουσία πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος». Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άδεια για ξενοδοχείο καθώς δεν λειτουργεί αυτόνομα. Ωστόσο, η φιλοσοφία του είναι αυτή ενός ξενοδοχείου, με μεγάλα ευρύχωρα δωμάτια και άνετους και καθαρούς χώρους. Κι όλα αυτά, ακριβώς πάνω από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ! Ως ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν πιστοποιηθεί με ‘τρία κλειδιά’, δηλαδή μία πολύ υψηλή βαθμολογία», είπε στον Ελεύθερο Τύπο, ο οικονομικός διευθυντής του Σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Κώστας Καμανάς.

Η λειτουργία του ξενοδοχείου προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό της κατασκευής του Σταθμού, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας. Την 1η Απριλίου 2017, το Citydome Luxury Rooms άνοιξε τα δωμάτια του για να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες του.

Κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τον Σταθμό και έδωσε μόνιμη δουλειά σε έξι άτομα. Διαθέτει 19 πραγματικά τεράστια δωμάτια και 43 κλίνες. «Οι χώροι είναι κατά 30% μεγαλύτεροι από εκείνους του ανταγωνισμού. Υπάρχει μεγάλη… άνεση. Τα δωμάτια είναι μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα», είπε ο κ. Καμανάς. Οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές καθώς ξεκινούν από 30 ευρώ (για τους μετόχους-οδηγούς των ΚΤΕΛ που δικαιούνται έκπτωση) και φτάνουν έως τα 65 ευρώ.


Από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουνίου, η πληρότητα ήταν μέτρια και κυμαίνονταν στο 50%. Όμως, έκτοτε έχει εκτοξευτεί στο 90%. «Πελάτες μας είναι κυρίως διερχόμενοι επιβάτες του Σταθμού. Μόνο πέρυσι πέρασαν από τον Σταθμό 4,5 εκατομμύρια άτομα. Πολλοί από αυτά διέρχονται από τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο σταθμό. Μπορεί κάποιος επιβάτης να έρθει από την επαρχία, να χρειαστεί να διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσει την επόμενη μέρα του το ταξίδι, είτε με αεροπλάνο, είτε με λεωφορείο, είτε με τρένο, προς τον τελικό του προορισμό. Κάπου θα έπρεπε να μείνει. Πλέον, μπορεί να διανυκτερεύσει στον Σταθμό, σε σύγχρονα, άνετα και οικονομικά δωμάτια», πρόσθεσε ο κ. Καμανάς.

Όμως, ένα μεγάλο κομμάτι της πελατείας του Citydome Luxury Rooms είναι και οι μέτοχοι-οδηγοί των λεωφορείων ΚΤΕΛ, οι οποίοι βάσει νόμου θα πρέπει να ξεκουράζονται και να διανυκτερεύουν κάπου. Όπως ακριβώς οι πιλότοι των αεροπλάνων. Αντί να μένουν σε γειτονικά ξενοδοχεία του Σταθμού, διανυκτερεύουν στο Citydome Luxury Rooms.

Στον ίδιο όροφο έχει κατασκευαστεί και ένας συνεδριακός χώρος, ο οποίος θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του καθώς απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, η διοίκηση του Σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία» εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής και χώρου… SPA στο Citydome Luxury Rooms. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Όπως και να έχει, η ιδιωτική πρωτοβουλία δημιούργησε έναν ακόμη εντυπωσιακό χώρο στον Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», ποντάροντας αυτή τη φορά στον τουρισμό και την ανάγκη των επιβατών των ΚΤΕΛ για ποιοτική διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο ξενοδοχείο στεγαζόμενο σε εγκαταστάσεις ΚΤΕΛ κατασκευάστηκε και λειτουργεί στα… Τρίκαλα. Πρόκειται για το Gallery Art Hotel που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με τον τερματικό σταθμό του ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:16