search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διαφήμιση και τα ΜΜΕ

04.08.2017 13:48
Τροπολογία για κατάργηση του αυτοφώρου στον Τύπο κατέθεσε το Ποτάμι - Media

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που μεταξύ των διατάξεων του περιλαμβάνει την καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση, το barcode στις εφημερίδες και το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου. Κατά την ψηφοφορία η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών». 

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά με το νομοσχέδιο αυτό «σπάει» το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ των καναλιών, του τραπεζικού συστήματος και των πολιτικών ηγεσιών. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στο πρόσωπο του ενώ την ίδια ώρα ψηφίζει ρυθμίσεις του νομοσχεδίου επί παραδείγματι τις ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές άδειες που ενσωματώνουν προτάσεις του ΕΣΡ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απευθύνθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «θα παρακαλούσα πολύ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην μονιμοποιήσουν μια τακτική η οποία συνίσταται στο “βρίζω και ψηφίζω”, γιατί δεν μπορεί να ερχόμαστε εδώ και να λέμε “καλή αυτή η ρύθμιση”, “εκεί κάνατε κωλοτούμπα και μας ακούσατε”, “βεβαίως θέλουμε το barcode”, “εννοείται θέλουμε κίνητρα για οπτικοακουστικά” και μετά να ακολουθεί ένα υβρεολόγιο το οποίο είναι αναντίστοιχο με τις επί της ουσίας τοποθετήσεις και εκθέτει όσους το χρησιμοποιούν». 

«Πέρασε» η τροπολογία για την μη καταβολή δεδουλευμένων

Με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το πρώτο μέρος της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία εφόσον ένας εργοδότης δεν καταβάλλει επί μήνες μισθούς τότε ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση καταγγέλλοντας την σύμβαση εργασίας. «Ναι» στην τροπολογία ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε ενώ η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών». 

Τροπολογία για διαδικασία αδειοδότησης

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η υπουργική πλειοψηφία για τον επανακαθορισμό της εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ την τροπολογία υπερψήφισαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την ρύθμιση καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών». 

«Ιερή» τροπολογία

Αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά η βουλευτική τροπολογία η οποία επιφέρει αναδρομικές φοροαπαλλαγές ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν προς καταλογισμό. 

Η τροπολογία φέρει την υπογραφή των Πάνου Σκουρολιάκου (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργου Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) και Γιάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων) και αφορά την φορολογική απαλλαγή από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων των Ιερών Μονών το Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατέθεί την περασμένη εβδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τότε η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου τοποθετήθηκε θετικά για την ρύθμιση αλλά τελικά δεν την έκανε αποδεκτή καθώς είχε ζητήσει χρόνο προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να της δώσουν τα στοιχεία για τις επιβαρύνσεις που φέρνει η ρύθμιση στον προϋπολογισμό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:32