03/08/2020 21:14:19
8.10.2011

Ανακεφαλοποίηση για πέντε κύριες γαλλικές τράπεζες

Ανακεφαλοποίηση για πέντε κύριες γαλλικές τράπεζες - Media

Πέντε μεγάλες τράπεζες της Γαλλίας είναι έτοιμες να αποδεχθούν ανακεφαλοποίησή τους από το κράτος ύψους 10 ως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη χρηματοπιστωτικές πηγές.

 

Η Γαλλία επιθυμεί εξάλλου η Deutsche Bank, η κύρια γερμανική τράπεζα, να συγκεντρώσει επίσης νέα κεφάλαια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί στο Βερολίνο συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με στόχο την επίτευξη συνεννόησης όσον αφορά τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν απέκλεισε ωστόσο πρόσφατα μια αύξηση του κεφαλαίου της, κρίνοντας ότι η τράπεζα αυτή διαθέτει επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα, υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Ο Άκερμαν τάσσεται επίσης κατά οποιασδήποτε δημόσιας βοήθειας για την Deutsche Bank. Σε αντίθεση με άλλα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Deutsche Bank δεν είχε ζητήσει βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.