search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Παρίσι: Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε στρατιώτες

09.08.2017 12:47
Παρίσι: Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε στρατιώτες - Media

 

Αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, που το πρωί της Τετάρτης, έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού, ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16 και ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα νωρίς το απόγευμα ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης» της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί «επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα και ο τραυματίας οδηγός έχει μεταφερθεί από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου ο τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε πως μέλη επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας συνέλαβαν έναν άνδρα σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Γαλλία, όμως πρόσθεσε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σύλληψη συνδέεται με τη σημερινή επίθεση εναντίον γάλλων στρατιωτών στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πως ο ύποπτος πυροβολήθηκε στη διάρκεια της σύλληψης.

Κυβέρνηση: Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να εξουδετερωθεί ο δράστης

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ υπογράμμισε την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πως «όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξουδετερωθούν» ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον στρατιωτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sentinelle σήμερα το πρωί στο Λεβαλουά-Περέ (Ο-ντε-Σεν).

«Όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξουδετερωθούν αυτός, αυτή, αυτοί που μπορεί να είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Καστανέρ κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τις 9 η ώρα σήμερα το πρωί, με τον πρωθυπουργό, ασχολούνται με αυτή την κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος.

«Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, η υπουργός Άμυνας (η Φλοράνς Παρλί) και ο υπουργός Εσωτερικών (ο Ζεράρ Κολόμπ) έφυγαν για να επισκεφθούν τους στρατιωτικούς μας», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι μετέβησαν στο νοσοκομείο Μπεγκίν όπου νοσηλεύονται τρεις από τους έξι στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Από το νοσοκομείο Μπεγκίν στο Σεν-Μαντέ (Βαλ-ντε-Μαρν), όπου επισκέπτεται τους τραυματίες μαζί με την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο υπουργός εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο από την πλευρά του, πριν από λίγο, για μια «σκόπιμη ενέργεια».

«Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο τετράγωνο ήρθε προς την κατεύθυνση των στρατιωτικών, κινούνταν αργά, στα πέντε μέτρα από τους στρατιωτικούς επιτάχυνε ώστε να μπορεί να πέσει πάνω τους (…) Γνωρίζουμε πως είναι μια σκόπιμη ενέργεια, δεν είναι μια τυχαία ενέργεια», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Έξι στρατιώτες του 35ου συντάγματος πεζικού της Μπελφόρ τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά, στο Λεβαλουά-Περέ, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους, προτού ο οδηγός του τραπεί σε φυγή. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Βερντέν στο κέντρο του εύπορου δήμου Λεβαλουά. Σημειώθηκε σε έναν πεζόδρομο και μπροστά από μία εργατική πολυκατοικία όπου οι στρατιωτικοί της Sentinelle χρησιμοποιούν ένα ισόγειο διαμέρισμα που τους παραχωρεί ο δήμος, που βρίσκεται περίπου σε απόσταση 200 μέτρων από εκεί.

Το αυτοκίνητο, μάρκας BMW, ήταν «σταθμευμένο στη λεωφόρο» και «έπεσε» πάνω σε μια ομάδα στρατιωτικών που έβγαιναν από το κτίριο για να κάνουν την περιπολία τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο δήμαρχος του Λεβαλουά, ο Πατρίκ Μπαλκανί.

Η αστυνομία δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από το σημείο. Δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και αστυνομικοί και στρατιωτικοί της αποστολής Vigipirate βρίσκονται στη βάση του δωδεκαώροφου κτιρίου που βλέπει σε ένα πάρκο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49