search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Της ακρωτηρίασαν τα πόδια και το ένα της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου (Photo)

10.08.2017 08:55
Της ακρωτηρίασαν τα πόδια και το ένα της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου (Photo) - Media

 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε μια 43χρονη καθαρίστρια. Καθώς πήγαινε να πετάξει σακούλες με σκουπίδια, ένιωσε να την τσιμπάει ένα έντομο και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν η τραγική στιγμή που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Η 43χρονη Sonja Kujas από την Κολωνία της Γερμανίας περιγράφει την στιγμή που ένιωσε το τσίμπημα από το έντομο:

«Αμέσως ένιωσα να δημιουργείται ένα σημάδια σαν καρούμπαλο. Στη συνέχεια, ένιωσα ζάλη, κρυάδες και πόνο. Ένας συνάδελφος κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο».

Την μετέφεραν σε μια κλινική στην πόλη Frechen. “Η Sonja βρισκόταν σε ένα φορείο στο διάδρομο και ξαφνικά έκανε εμετό. Δεν φαινόταν καθόλου καλά”, δήλωσε ο σύζυγός της, Andy. Ωστόσο ο γιατρός που την εξέτασε δεν της έκανε εισαγωγή, παρά την άφησε να φύγει, κάτι που ο Andy είπε ότι απλά δεν μπορεί να το καταλάβει.

Στο σπίτι τα συμπτώματα έγιναν χειρότερα και η 43χρονη γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο (αυτή τη φορά σε πανεπιστημιακή κλινική), όπου και έπεσε σε κώμα μετά από λίγη ώρα.

Το τσίμπημα του εντόμου της είχε προκαλέσει λοίμωξη από στρεπτόκοκκο και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν έπαθε σηψαιμία, μια μορφή δηλητηρίασης του αίματος. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η λοίμωξη εμφανίστηκε εξαιτίας του ίδιου του τσιμπήματος, ή από το ξύσιμο της πληγής μετά το τσίμπημα.

Ο σύζυγός της πρόσθεσε: «Μπορούσαμε να δούμε ότι τα άκρα της πέθαιναν, τα χέρια και τα πόδια της έγιναν μαύρα».

Στο τέλος, η ζωή της γυναίκας σώθηκε, αλλά τα πόδια και το αριστερό της χέρι έπρεπε να ακρωτηριαστούν.

Οι μολύνσεις είναι μια πολύ σπάνια επιπλοκή σε περίπτωση τσιμπήματος εντόμου. Η 43χρονη Sonja θέλει τώρα να ενημερώσει τον κόσμο για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί ένα απλό τσίμπημα εντόμου, όταν τα πρώτα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά.

“Εάν έχετε παράξενα συμπτώματα, πρέπει να πάτε αμέσως σε γιατρό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο”.

Και πρόσθεσε: «Το αποδέχθηκα γρήγορα, και σκέφτηκα ‘Κάτσε ένα λεπτό, επέζησα, είμαι ακόμα εδώ’! Και τελικά εκτίμησα εκ νέου το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή».

Πηγή: iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23