search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Aγωγές από Κινέζους κατά της Apple για μονοπωλιακή πρακτική

11.08.2017 09:30
Aγωγές από Κινέζους κατά της Apple για μονοπωλιακή πρακτική - Media

Είκοσι οκτώ κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, υπέβαλαν μήνυση κατά της Apple. Συγκεκριμένα, την κατηγορούν για μονοπωλιακή συμπεριφορά και για το ότι αφαιρεί εφαρμογές τους από την υπηρεσία App Store, που παρέχεται από τις συσκευές της Apple, χωρίς εξηγήσεις. Επιπλέον, οι 28 κινεζικές εταιρείες προσάπτουν στον αμερικανικό κολοσσό ότι έχει υπερβολικά υψηλές χρεώσεις για δικές τους εφαρμογές που αγοράζουν οι χρήστες μέσα από το App Store. Συν τοις άλλοις, η Apple κατηγορείται ότι δεν δίνει λεπτομέρειες για την αιτία αφαίρεσης εφαρμογών και δεν απαντά στα αιτήματά τους στα κινεζικά – αυτό τις θέτει σε μειονεκτική θέση.

Τη μήνυση υπέβαλε εκ μέρους των 28 κινεζικών εταιρειών η νομική εταιρεία του Πεκίνου, Dare & Sure. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, αρμόδια για υποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού στην Κίνα, καθώς και η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Εμπορίου. Κατά τον Λιν Γουέι, τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, «διακρίνουμε έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας του App Store και σε αυτό το στάδιο θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη προσέγγιση είναι να γνωστοποιήσουμε τις ανησυχίες μας στην κυβέρνηση και εκείνη να κινητοποιηθεί». Ο αμερικανικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας υπογράμμισε ότι «κάθε πρόταση για ένταξη νέας εφαρμογής στο App Store από την Κίνα εξετάζεται και εγκρίνεται μέσα σε διάστημα 48 ωρών ή και λιγότερο». Πρόσθεσε ακόμη πως δεν γίνονται διακρίσεις μεταξύ των εταιρειών που δημιουργούν εφαρμογές. Ισχύουν ανεξαιρέτως για όλες οι ίδιες προδιαγραφές. Οπότε, αν απορριφθεί μία εφαρμογή ή απομακρυνθεί από το App Store, η αντίστοιχη εταιρεία έχει τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλει το αίτημά της να επανέλθει.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η www.foxbusiness.com, η ιστοσελίδα του ομώνυμου τηλεοπτικού καναλιού, η μήνυση, η οποία υποβλήθηκε από τις 28 επιχειρήσεις, συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για την Apple. Το Πεκίνο θέτει στο στόχαστρό της τις ξένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που δημιουργούν και προσφέρουν περιεχόμενο και υπηρεσίες στην Κίνα. Λόγου χάριν, τον Ιούλιο η Apple απέσυρε από το App Store Κίνας τις εφαρμογές των ιδιωτικών ψηφιακών δικτύων. Με αυτά τα ψηφιακά δίκτυα οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τα επιβεβλημένα από την κυβέρνηση φίλτρα στο Διαδίκτυο.

Πηγή: Καθημερινή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23